Chanel stopt met het gebruiken van exotische dierenvachten

Animal cruelty verdwijnt beetje bij beetje

Van Gucci tot Michael Kors en Burberry, het is eindelijk zover. Ook Chanel wil iets doen tegen animal cruelty en gaat stoppen met het gebruiken van exotische dierenvachten voor hun designs. Van tassen gemaakt van slangenskin tot schoenen van krokodillenleer, we gaan ze niet meer zien als het aan Chanel ligt. Het nieuws werd bekend gemaakt door Chanel’s president, Bruno Pavlovski. Hij vertelde aan WWD dat ze geen exotische huiden meer gaan gebruiken in hun future creaties. ‘Alle toekomstige high-end producten gaan gemaakt worden door ons atelier en hoeveel deze in zijn macht heeft liggen om te doen.’ zegt Pavlovski.

Net niet helemaal

Chanel gaat – helaas – niet helemaal 100% vegan. Een groot deel van hun bedrijf ‘loopt’ namelijk op leer. Ze zijn ook niet van plan om dit te stoppen. Wat ze wel zeggen te gaan doen, is veranderen naar agri-food industries. Nu horen wij je afvragen, what the heck is that? Nou, de agri-sector is één van de belangrijkste sectoren van Nederland. Mensen hebben een steeds grotere belangstelling naar wat ze eten of kopen en hoe dit wordt geproduceerd. De agri-sector vindt het belangrijk dat er zo min mogelijk moet worden verspild. De beslissing over het verdwijnen van de exotische huiden kwam doordat Chanel doorhad dat het steeds moeilijker werd om bedrijven te zoeken die de materialen op een ‘goede’ manier produceerden.

En over bont gesproken, Karl Lagerfeld, die designs voor Chanel maakte, zegt dat hij niet eens kan herinneren bont te hebben gebruikt voor zijn designs. Volgens hem heeft Chanel maar een handjevol keren bont gebruikt.

Het is duidelijk dat steeds meer high-end merken een einde gaan brengen aan het gebruiken van dierenhuiden. Een goed teken! 

 

LEES OOK:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen