Joann

Column Joann: 2020 gone?

Wij zijn fan van Joann! Vanbinnen is ze minstens net zo mooi als vanbuiten. Haar motto? ‘If you’re lucky enough to be different from everyone else, don’t change’, en dat is precies waar wij ook voor staan. In ieder issue van CG! deelt ze haar leuke, gekke en mooie hersenspinsels met ons.

JOANN VAN DEN HERIK

Deze knappe lady ken je probably van Curvy Supermodel, waarin ze als derde(!) eindigde. Ze is niet de enige in haar familie die modellenwerk doet; haar nichtjes Bella en Gigi Hadid zijn al bekende gezichten in de modellenwereld. Joann is heel erg bezig met body positivity, en is op social media dan ook erg actief om hier meer aandacht voor te krijgen. Met haar 160k volgers heeft ze een groot bereik om haar boodschap over te brengen en nu kun jij, als lezeres van CG!, ook Joanns columns lezen. Hoe leuk!

2020 gone?

Ik denk dat ik zeker een kwartier naar een lege pagina zat te staren voordat ik deze zin op papier kreeg. Een pareltje van een eerste zin, don’t you think? Ik weet gewoon niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik, die altijd een goede caption of invalshoek weet, HEEFT GEEN WOORDEN. Het lijkt alsof alles de afgelopen maanden is veranderd. Het begon met een levensbedreigend virus dat de hele wereld over raasde. Bijna alles wat voor mij vertrouwd was, verdween: de reizen, de shoots, de samenwerkingen, de evenementen. Zelfs mijn vrienden en familie zag ik alleen nog digitaal en zelfs dat kwam voor mijn gevoel op een lager pitje. Gelukkig geef ik niet zo snel op, dus ik probeerde mezelf bezig te houden met koken, bakken, spelletjes, lezen, TikToks en shoots met mijn moeder in de tuin. Eén – nul voor Joann vs. de wereld. 

Toen er eindelijk weer wat lucht leek te komen, werd de wereld herinnerd aan een al langer sluimerende en slopende pandemie: racisme. Mijn maag draaide om bij de beelden van Ahmaud Arbery, Breonna Taylor en George Floyd, wetend dat dit de zoveelste keer is. Het voelde als mijn plicht om mijn mond open te trekken. Influencer ben je niet alleen in goede tijden. De afgelopen jaren had ik het geluk dat ik dankzij mijn werk veel heb mogen zien, dat ik deze mooie momenten met jullie kon delen en dat jullie me altijd gesteund hebben in mijn journey. Daarom vind ik dat het tijd is om iets terug te doen. Dat ik een stem moet geven aan diegenen die niet voor zichzelf op kunnen komen of waar niet naar geluisterd wordt. Dat ik mezelf moet educaten om dit door te kunnen geven.

Vind ik dat lastig? Jazeker. Ben ik bang om fouten te maken of de verkeerde dingen te zeggen? Echt wel. Ben ik bang om volgers te verliezen of haat te krijgen? Natuurlijk denk ik daaraan. Maar het was geen optie om mijn kop in het zand te steken en te wachten tot alles zou zijn overgewaaid. Zo zit ik niet in elkaar. Ik zag de pijn van zo veel mensen, ook van mijn vrienden, en ik wilde helpen.

Benieuwd naar hoe Joann dit heeft aangepakt en hoe je zelf kunt helpen? Je leest het op pagina 21 in CG!’s Summer Issue!

LEES OOK:

Beeld: Instagram @joannvdherik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen