Joann

Column Joann: brief aan mijn lichaam

Wij zijn fan van Joann, want vanbinnen is ze minstens zo mooi als vanbuiten. Haar motto? If you‘re lucky enough to be different from everyone else, don‘t change. En dat is precies waar wij ook voor staan. Daarom deelt ze elk issue haar hersenspinsels met ons.

Lief lichaam

Lief lichaam,

Ik denk dat de tijd voor mij rijp is om je deze brief te schrijven. Ik heb je eigenlijk altijd voor lief genomen. Ik was tot jou veroordeeld en jij tot mij. Niets waar ik blij mee of dankbaar voor moest zijn, vond ik. Er mankeerde in mijn ogen zo veel aan je. Je had niet de juiste verhoudingen en je leek in de verste verte niet op de ideale lichamen die ik dag in, dag uit tegenkwam in magazines en op tv. Er moest dus wel iets mis met je zijn. Dat gevoel werd bevestigd door mijn omgeving. Ik moest aan je werken, ik moest je veranderen, ik moest je verbeteren. Ik liet het toe dat ze je bespotten. Je was iets om me voor te schamen…

Lees hier een andere column van Joann

Sorry

Ik kon het alleen maar met al die meningen eens zijn. Je was afschuwelijk, een gedrocht, een nachtmerrie. Daarom probeerde ik je te ontvluchten. Wat natuurlijk niet kan – we waren immers tot elkaar veroordeeld. In plaats daarvan probeerde ik je te vormen tot iets wat je niet was, door je te verbergen, door je eten te ontzeggen, door je uit te putten. Zo graag wilde ik van je af. Maar elke ochtend werd ik weer opnieuw met je wakker. Dan bracht je me naar school, naar een wedstrijd of het winkelcentrum. Ik zag niet wat je voor me deed, ik zag enkel je reflectie in de etalageruit en de afkeuring in de ogen van anderen. Ik zie nu dat ik je daarmee tekort heb gedaan. En daarom vind ik het nu tijd voor deze brief. Ik ben je na dit alles mijn excuses wel verschuldigd.

Sorry dat ik al die jaren zo hard voor je ben geweest. Dat ik je nooit enige waardering heb getoond, dat ik nooit voor je ben opgekomen. Dat verdien je namelijk wel en dat heb je altijd verdiend. Jij was er altijd voor mij.

Joann’s hele column lezen? Je vindt ‘m op pagina 16 in CG!’s nieuwe zomer issue!

Cg0321 Hr 1
SHOP HIER

Beeld: Instagram @joannvdherik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen