Joann

Column Joann: Selfcare

Wij zijn fan van Joann, want vanbinnen is ze minstens zo mooi als vanbuiten. Haar motto? If you’re lucky enough to be different from anyone else, don’t change. En dat is precies waar wij ook voor staan. Daarom deelt ze elke issue haar hersenspinsels met ons.

Overwhelmed

Ik voel me de laatste tijd raar. Ik heb er geen goed woord voor. Ik denk dat ‘overwhelmed’ misschien de beste omschrijving is. Bevangen door het leven. Teveel. Zoiets. Misschien komt het door de lockdown, misschien waren het de feestdagen of het einde van een bizar jaar en het begin van een nieuwe. Of de stand van de maan? Ik kan er mijn vinger niet op leggen. Dat maakt het ook moeilijk uit te leggen aan anderen. Het klinkt waarschijnlijk gek, ik vind het zelf namelijk ook vreemd, maar het kost mij op dit moment zoveel energie om kleine dingen te doen. Een appje of mailtje beantwoorden is eigenlijk al te veel.

Omdat ik het zelf ook niet begrijp, verwijt ik mezelf dat ik lui ben. Of doen mensen om me heen dat. Maar op de een of andere manier lukt het me gewoon echt niet. Bovendien vergeet ik veel, zoals iets printen of doorsturen en iemand terugbellen. Ik heb ook ADHD, waardoor ik in mijn hoofd vaak al chaotischer ben dan de meeste mensen, maar zo erg als nu heb ik het nooit gehad. Het lijkt alsof ik door de bomen het bos niet zie. Maar zelfs als
ik alle bomen zou kappen, ben ik nog de weg kwijt.

Lees hier een andere column van Joann

Moeite

Daarom kost het me moeite om overzicht te houden en dingen te doen en stel ik heel veel uit. Dat lijkt op korte termijn een oplossing, maar op lange termijn is dat natuurlijk vragen om problemen. Door mijn uitstelgedrag wordt de stap om daadwerkelijk te beginnen alleen maar groter. En wat doe je dan? Nog meer uitstellen. Het voelt alsof mijn brein het te druk heeft om deze dingen te doen, terwijl ik eigenlijk niets leukers kan bedenken dan mijn vrienden en mijn werk. Dus WAAROM kost dit moeite? Het maakt me verdrietig, want ik voel ik me een waardeloze vriendin en slecht in mijn baan. En de enige die het op kan lossen, ben ik zelf. Maar hoe?

Joann’s hele column lezen? Je vindt ‘m op pagina 21 in CG!’s More Love/Love More issue.

Cover
NEEM HIER EEN ABONNEMENT

Beeld: Instagram @joannvdherik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen