joann

Column Joann: Wat is waar?

Wij zijn fan van Joann! Vanbinnen is ze minstens net zo mooi als vanbuiten. Haar motto? ‘If you’re lucky enough to be different from everyone else, don’t change’, en dat is precies waar wij ook voor staan. In ieder issue van CG! deelt ze haar leuke, gekke en mooie hersenspinsels met ons.

Joann van den Herik

Deze knappe lady ken je probably van Curvy Supermodel, waarin ze als derde(!) eindigde. Ze is niet de enige in haar familie die modellenwerk doet; haar nichtjes Bella en Gigi Hadid zijn al bekende gezichten in de modellenwereld. Joann is heel erg bezig met body positivity, en is op social media dan ook erg actief om hier meer aandacht voor te krijgen. Met haar 160k volgers heeft ze een groot bereik om haar boodschap over te brengen en nu kun jij, als lezeres van CG!, ook Joanns columns lezen. Hoe leuk!

Wat is waar?

Ik zag laatst bij Jinek voorbij komen dat John de Mol via nepadvertenties op diverse websites werd doodverklaard. Fake news, nieuws dat expres verspreid wordt om geld aan te verdienen. Misschien ben je het zelf ook weleens tegengekomen. Op Facebook, via nepadvertenties op websites of rare pop- ups die ineens in beeld verschijnen als je het internet opent. En ook al weet je dat het niet waar is, toch is de verleiding om even te gaan kijken groot, want we houden allemaal wel van een beetje sensatie: een familiedrama of vechtscheiding bij beroemde mensen doet het altijd goed. En dat weten online oplichters. Daarom doen ze hun best om ons met nepnieuws te verleiden tot ondoordachte clicks. Bizar toch?

Waarschijnlijk herken je ook de nepberichten die via WhatsApp of Snapchat worden rondgestuurd. De app over de Martinelli-video die je telefoon zou hacken, het bericht dat je moest betalen om WhatsApp te blijven gebruiken of de melding dat je uit moet kijken voor een duur telefoontje van 0641216011. Allemaal fake. Net als de oproep dat je een bericht via Snapchat moest delen met al je vrienden om te voorkomen dat hun foto’s werden verwijderd.

Daar zijn we best kritisch op, want we denken fake news wel van echt nieuws te kunnen onderscheiden. Maar is dat altijd zo? Kunnen we bij alles bepalen of iets echt is of niet?

De volledige column van Joann kun je lezen in het nieuwste issue van CG! (nu ook gratis twee maanden online te lezen!)

LEES OOK:

Beeld: Uit blad #2-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen