Joann

Column Joann: You are a superwoman

Wij zijn fan van Joann, want vanbinnen is ze minstens zo mooi als vanbuiten. Haar motto? If you’re lucky enough to be different from anyone else, don’t change. En dat is precies waar wij ook voor staan. Daarom deelt ze elke issue haar hersenspinsels met ons.

Joann Van Den Herik

Deze knappe lady ken je probably van Curvy Supermodel, waarin ze als derde(!) eindigde. Ze is niet de enige in haar familie die modellenwerk doet; haar nichtjes Bella en Gigi Hadid zijn al bekende gezichten in de modellenwereld. Joann is heel erg bezig met body positivity, en is op social media dan ook erg actief om hier meer aandacht voor te krijgen. Met haar 160k volgers heeft ze een groot bereik om haar boodschap over te brengen en nu kun jij, als lezeres van CG!, ook Joanns columns lezen. Hoe leuk!

You are a superwoman

Of ik voor de Telegraaf iets wilde vertellen over body positivity? Natuurlijk! Dankzij body positivity ben ik ik liever voor mezelf geworden en heb ik geleerd mijn lichaam meer te accepteren zoals het is, dus graag! Dat gun ik iedereen. Nou, ik heb het geweten. Een greep uit de reacties: ‘Goor wijf.’ ‘Het is gewoon een dikke, vette koeiek*t.’ ‘Gadverdamme, die zeekoe is echt niet mooi gek, bah bah!’ ‘Ze promoot gewoon obesitas.‘ Nu hoor ik je denken: wat heb je gezegd dat je zoveel haat verdient? Let me tell you: ik zei dat iedereen prachtig is.

Als jong meisje groei je op met het beeld dat de ideale vrouw wit en slank is, met lange benen, en ronde borsten, grote ogen en een egale huid. Dat is het schoonheidsideaal dat je overal terugziet. In magazines, op tv, in films, in reclames, op social media… Echt overal. Wat je niet ziet, en wat er niet bij verteld wordt, is dat dit beeld vaak onrealistisch is. Zelfs bij de knapste modellen (en ik ken er een paar ;)) wordt de huid geëgaliseerd, het haar voller gemaakt, worden de ogen geaccentueerd of een rolletje weggepoetst. Wat overblijft is een soort Superwoman die niet eens meer op het model lijkt. En met die Superwoman ga jij je vervolgens vergelijken.

Lees ook: Demi Lovato is our body positivity queen

Zit je dan. Met je rolletjes, putjes, puistjes, haargroei op plekken waar je het niet wil, striae, moedervlekken, O-benen en kleine borstjes. Of (in mijn geval hele) grote… Ben jij dan niet mooi omdat je niet (helemaal) aan dat schoonheidsideaal voldoet? Dit zijn gewoon een paar voorbeelden van ‘imperfecties’ die mensen hebben. En die lijst is nog veel langer. Waarom noemen we het trouwens imperfecties? Dat zijn ze niet. Toch denk jij dat al die dingen een vloek zijn. Dat wat jou jou maakt, je minder mooi maakt. Want precies die unieke dingen zie je nooit terug als je jezelf vergelijkt met het ideaalbeeld.

Benieuwd naar de rest van haar column? Je leest het het op pagina 25 in de CG!’s XL Fashion Issue! Nu te koop in de winkels of online!

LEES OOK:

Beeld: @Joannvdherik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen