Fanfiction

Confessions: ‘Ik lees Fanfiction’

Lisa (17) is gek op romantische verhalen, maar vaak vindt ze romans nèt te saai. Sinds haar dertiende leest ze daarom fanfiction.

Romantische verhalen

‘Ik lees al sinds ik klein ben alleen maar liefdesverhalen. Ik denk dat ik op mijn tiende Romeo en Julia voor het eerst gelezen heb. Mijn oma had heel veel van die kleine boeketromans. Dat zijn van die kleine boekjes met een mooie vrouw en man op de cover met hun haren in de wind. Die verhalen waren zo romantisch. Altijd een graaf met diepe geheimen die viel voor de charmes van een vrijgevochten jonge vrouw. Uiteindelijk na veel tegenslagen en liefdesverklaringen leefde ze nog lang en gelukkig. Het waren clichés maar zo heerlijk om bij weg te dromen. Ik vertelde natuurlijk niemand dat ik die las. Ik wilde niet dat mensen mij een vreemd vonden.’

Een ontdekking

‘Mijn eerste childhood crush was Jacob van de film en boekenserie Twilight. Als een verliefde fan zocht ik allemaal foto’s van hem op. Toen ik op een foto klikte, kwam ik op een pagina terecht. Het leek wel een bladzijde uit een verhaal. Het ging over Jacob en een onbekend meisje en ik kon niet stoppen met lezen. Deze Jacob was veel romantischer dan de Jacob uit de films en het meisje was veel leuker dan Bella. Ik vond die altijd zo’n zeur. Dit meisje had tenminste een grote mond en het verhaal focuste meer op de wolven, die vind ik veel leuker dan de vampieren. Ik heb het hele verhaal in één avond uitgelezen. Ik ging gauw verder zoeken of er meer verhalen waren en gelukkig was dat zo. Er waren er veel meer, meer verhalen dan dat mijn oma boeketromans had. Ik heb de hele avond op mijn telefoon zitten lezen op mijn kamer.’

Verslavend

‘Ik heb nu in een verborgen map allemaal fanfictie op mijn mobiel staan. Dat verhaal van Amanda Todd heb ik ook gelezen. Het is zoveel leuker dan een echt boek. Bij deze karakters heb je er echt een gezicht bij. Met boeken beeld ik mij toch altijd een oudere man en vrouw in, iets waar ik niets mee kan en eerlijk is eerlijk; het is toch leuker om een verhaal te lezen over iemand waar je een crush op hebt (of gewoon heel erg fan van bent)?

Er komen telkens weer nieuwe verhalen bij, dus je hebt altijd genoeg en er zitten zulke goede schrijvers tussen dat het op een echt boek lijkt. Mijn vrienden weten er niets vanaf, omdat ik mij er toch een beetje voor schaam. Mensen denken toch gauw dat het een Fifty Shades-achtige (seks) verhalen zijn, maar dat is niet helemaal waar. Die staan altijd netjes aangegeven en kan je vermijden als je dat wil.

Ik vind het in ieder geval heerlijk om fanfiction te lezen, en zal ook voorlopig niet stoppen.’

Lees hier ook andere confessions van meiden.

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen