fit

Dankzij deze slimme work-out blijven jouw opa en oma fit!

Scholen, kledingwinkels, restaurants: door het coronavirus is alles gesloten om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook de sportscholen. Voor onze gezondheid is het belangrijk om in beweging te blijven, maar dat gaat iets lastiger nu alles dicht is. En niet alleen voor ons is het belangrijk om fit te blijven, maar ook voor ouderen, zoals je opa en oma. Here’s how!

Veilig fitnessen voor ouderen

Voor ons is het heel makkelijk om een matje voor de tv te leggen en mee te doen met online sportles, maar voor ouderen kan dit nog best gevaarlijk zijn. De Vélo instructeur bij wie team CG! sport – Harry French – heeft hier iets op gevonden. Hij maakte een workout tutorial die 70-plussers kunnen doen nu er niemand is om ze te kunnen begeleiden. Met de ‘no risk, no falling, no equipment workout‘ kunnen onze golden oldies ook thuis in beweging blijven!

‘A work-out to have fun and stay healthy’

Aan CG! vertelde Harry: ‘Sporten is zo’n belangrijk onderdeel in mijn leven. Mijn granny en andere, wat oudere familieleden zitten nu verplicht thuis en it’s just really sad for them. Daarom maakte ik deze work-out. It’s for them to have some fun, to have laugh, maar ook zodat ze fysiek en mentaal healthy kunnen blijven nu ze de hele dag binnen zitten.’

Alles wat jouw opa en oma nodig hebben is sportkleding, een stoel, een sportief muziekje, de video van Harry en sporten maar!
Ga deze challenge aan om ouderen zich minder eenzaam te laten voelen!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen