2k40

Deel jouw idee voor een gezonder leven met #2K40

‘2K40’ is een nieuwe community die twintig verschillende gezondheidsfondsen samen met bekende en onbekende jongeren hebben gelanceerd. De community is onderdeel van het meerjarenprogramma ‘De Gezonde Generatie’, en moet er de komende twintig jaar voor gaan zorgen de de Nederlandse jeugd de gezondste ter wereld wordt, zowel fysiek als mentaal. And they need you!

‘2K40’ community?

Uit onderzoek blijkt dat jongeren het belangrijk vinden om gezonder te eten en drinken. Ook mag er meer aandacht komen voor het voorkomen van pesten, een rookvrije samenleving en harder worden opgetreden tegen drugs. Via 2K40 kunnen jongeren hun stem laten horen en aandacht vragen voor dat wat ze zelf belangrijk vinden.

Als we zo door blijven gaan als we nu doen, zal in 2040 meer dan de helft van Nederland chronisch ziek zijn, blijkt uit onderzoek . Daarom dagen de jongeren van nu elkaar uit om nú al in actie te komen en elkaar te motiveren. Leer je jezelf nu al een gezonde lifestyle aan, is dat goed nieuws voor de toekomst!

Elke (20), is wereldkampioen rolstoelschermen bij de jeugd en een van de gezichten van de 2K40 campagne. Zij legt uit waarom juist deze campagne zo belangrijk is. ‘Juist door jongeren aan het woord te laten, die hetzelfde hebben meegemaakt, kunnen anderen zien van ‘hé het ligt niet aan mij, ik ben niet de enige’. En op die manier maak je het veel bespreekbaarder voor elkaar. En op die manier kun je ook anderen vinden die hetzelfde meemaken. Want praten tegen een volwassene kan vaak nog een hele grote stap zijn, want je hebt het gevoel ‘maar die begrijpen mij niet’. Door juist met elkaar te praten, kunnen we veel verder komen en weet je dat je er niet alleen voor staat.

Doe mee!

Via TikTok, Instagram en YouTube worden jongeren opgeroepen om mee te bouwen aan de community en hun ideeën te delen. En dat kan alles zijn! Denk aan het maken van een documentaire over pesten, een podcast over gameverslaving of iets heel anders. 

De meest toffe ideeën krijgen hulp en middelen om hun idee uit te werken. Zo wordt 2K40 een community met toffe content, gemaakt door en voor jongeren, die inspireert om het beste uit jezelf, elkaar en het leven te halen. 

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw idee te delen via Instagram, TikTok of YouTube met de hashtag #2K40 vóór 5 november 2020. De jongeren met de beste ideeën worden ‘de makers van de toekomst’ binnen de community 2K40 en krijgen de kans om hun eigen idee uit te werken. Meer informatie en spelregels is te vinden op www.2K40.nl.  

LEES OOK:

Bron: 2K40 community | Beeld: 2K40 community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen