Racisme

Deze TikTok creators gebruiken de App om systematisch racisme onder de aandacht te brengen

Yep, TikTok is originally de thuisbasis van dansjes, life hacks en heel veel drama, maar dat betekent niet dat het ook niet kan worden gebruikt als een hulpmiddel in de huidige strijd tegen systematisch racisme.

TikTok-makers gebruiken de app om berichten over antiracisme te verspreiden en willen hiermee zorgen voor verandering . Hier vind je vijf videomakers die je kunt steunen in hun strijd bij het beëindigen van raciale onrechtvaardigheid op TikTok en over de hele wereld. Spread the word!

@rynnstar

Ryann Star schreef en zong dit catchy nummer waarin ze bewijst dat de statistieken over misdaadcijfers vaak scheef en onbetrouwbaar zijn.

https://www.tiktok.com/@rynnstar/video/6834208444824734981

Deze shockerende TikTok challenge laat zien wat ‘white privilege’ is

@theeemuse

Iman laat haar TikTok dance moves zien en informeert tegelijkertijd demonstranten over wat ze in verschillende steden kunnen verwachten. Ze heeft video’s gemaakt voor mensen in Philly, Atlanta en meer, om ze te waarschuwen voor wat ze heeft gehoord over de geplande reacties van de politie op verschillende protesten.

https://www.tiktok.com/@theeemuse/video/6833668022922693894

@mecca.morphosis

Mecca Verdell gebruikt haar TikTok skills om de mensen aan te moedigen die de afgelopen weken hebben gevochten voor de Black Lives Matter beweging. Ze leest gedichten voor die ze aan haar volgers heeft geschreven en moedigt ze aan to practice self care tijdens deze periode.

@blackbeltbabe

BlackBeltBabe gebruikt populaire TikTok memes om commentaar te geven op systematisch racisme in Amerika.

@taylorcassidyj

Taylor gebruikt haar platform om racisme op TikTok te beëindigen: ‘Als je een maker van kleur bent, of als je een bondgenoot bent, zijn wij the ones op TikTok die racisme niet meer de norm maken‘, zegt ze in een video. ‘Dit is ons moment om terug te vechten en mensen te vertellen dat het niet oké is.’

@taylorcassidyj

I LOVE SEEING US STAND UP. For every single bit of hate, there is 10X AS MUCH STRENGTH. When we are present we WILL be heard‼️ #blackvoicesheard

♬ original sound – taylorcassidyj

Disclaimer: de laatste tijd zijn er nogal wat issues rondom TikTok vanwege privacy. Zo is de app bijvoorbeeld al verbannen in India. Let dus extra goed op met wat je deelt op de app!

LEES OOK:

Beeld: TikTok | Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen