Dior

Dior is living the island life

Als ukkie van twee weken oud ging de in Australië geboren Dior met haar ouders en broer Kai mee aan boord van hun whale watching zeilboot. Daar kwam ze vervolgens tot haar negende alleen nog af om familie en vrienden te bezoeken, maar langer dan een paar maanden bleef ze nooit op het land.

Haar dagen waren gevuld met surfen (haar vader behoorde tot de wereldtop), snorkelen (dat kan ze al vanaf haar tweede zelfstandig: ‘drawn by the desire to keep up with my brother’), free diven (ze kan minutenlang haar adem inhouden), vissen met een harpoen (om te eten) en zwemmen met walvissen (you know, for fun).

Daarna streek het gezin neer op Nomuka, een piepklein, afgelegen, paradijselijk eilandje in de Stille Oceaan. Terwijl haar ouders daar hun eigen huis en bedrijf opbouwden (een duurzame toeristenaccommodatie en het aanbieden van walvisexcursies), voegt Dior daar in palmbomen klimmen om kokosnoten te plukken, paardrijden en rescue dogs verzorgen toe aan haar daily activities. En dat gewoon in haar eigen tuin. Nouja, tuin… het huis wordt omringd door jungle aan de ene kant en een bountystrand aan de andere.

‘Ik snap nu pas waarom mensen mijn leven zo bijzonder vinden’, vertelt Dior als we haar vragen hoe het is om zo remote te leven. ‘In plaats van filmmarathons, shopsessies en sleepovers, hadden mijn broer en ik iedere dag een ander avontuur in een andere omgeving. We waren continu omringd door de oceaan en andere culturen. De wereld was onze speeltuin. Voor mij was dat normaal, ik wist niet beter.’

Geen ‘normaal leven’

Een tijdje verlangde ze wel naar het ‘normale leven’. ‘De korte periodes dat we in Australië waren, ging ik daar naar school. Daar heb ik life long friends gemaakt met wie ik via brieven en mailtjes altijd contact heb gehouden. Ik had wel home school, maar ik miste het soms om mijn vrienden om me heen te hebben en normale dingen te doen.’ Toch zei ze altijd, als haar ouders vroegen of dit nog het leven is dat ze wil leiden, volmondig ja.

Inmiddels is ze bijna negentien en heeft ze wat van het ‘normale leven’ kunnen proeven. ‘Daardoor zie ik nu hoe anders mijn leven eigenlijk is. To me, my life is just my life. Maar de laatste jaren ben ik daar wat meer uitgestapt.’ Zo ging ze een tijdje naar een high school in Australië, want dat wilde ze graag (‘oh, how I’ve changed my mind…’) en zit ze as we speak in Amerika, bij haar boyfriend, die ze heeft leren kennen toen hij op Nomuka voor het bedrijf van Diors familie werkte. Dat was allebei even wennen, vertelt ze. ‘Toen ik in Australië naar school ging, was ik surprised to see hoeveel jongeren met hun gezicht ín hun telefoon zaten om foto’s te posten en de laatste virals te bekijken. Wij hadden tot ons elfde niet eens elektronische apparaten! En toch merkte ik laatst dat ik zelf ook in de trein, bus, winkels of cafés en zelfs in de natuur vaker op mijn telefoon zit. Het is superfijn om in contact te kunnen blijven met loved ones als je ver weg bent en it’s a powerful tool in spreading messages, maar het is ook heel verslavend en wordt vaak verkeerd gebruikt. Daarom moeten we onze telefoons echt vaker wegleggen en kijken en luisteren naar wat er in real life om ons heen gebeurt.’

Nieuwsgierig naar wat Island girl Dior nog meer te vertellen heeft? Scoor dan nu het nog kan CG!’s Summer Issue!

LEES OOK:

Beeld: Dior

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen