Was je een beetje bezorgd over een aantal influencers na het zien van foto’s waarop ze er – op z’n zachtst gezegd – niet helemaal zo uitzagen als normaal? Je bent niet de enige. ‘Gaat het wel goed, wat is er gebeurd?’, ‘Och, lieverdje toch’, en: ‘Wat erg voor je!’, zijn slechts een paar van de vele geschrokken reacties op foto’s van o.a. Mascha Feoktistova en Melody Klaver. Zij en nog ruim veertig andere BN’ers postten onlangs foto’s van zichzelf waarop ze bloeddoorlopen ogen en vlekken in hun gezicht en hals hebben. Nu blijkt waarom: voor de Face It-campagne van Artsen Zonder Grenzen.

Confronterend

De bleke huid, bloeddoorlopen ogen en vlekken in hun gezicht moet het doen lijken of ze symptomen van ebola hebben. Dit zijn er namelijk een aantal symptomen van. Veel volgers vonden de foto’s behoorlijk confronterend, zo blijkt dus wel uit de reacties.

Aandacht

Met de actie willen ze aandacht vragen voor het werk van de organisatie én een gezicht geven aan levensbedreigende ziektes die hier in Nederland niet of nauwelijks voorkomen, zoals ebola, cholera en tuberculose. Zo sporen mensen ook aan een tikkie te sturen naar de organisatie, om ze in hun strijd tegen deze ziektes helpen. ‘Ik hoorde er weleens wat over, maar door het zo te zien, schrik ik er enorm van’, zegt Mascha over de gefakete ebola-symptomen bij zichzelf. Ook andere influencers schrokken behoorlijk toen ze zichzelf zo zagen. Check hieronder het filmpje maar eens.

https://www.instagram.com/p/BrPXDPRBupQ/

View this post on Instagram

woke up like this #again

A post shared by Melody Klaver (@melodyklaver) on

LEES OOK:

Fotografie: Instagram @beautygloss