Womens day

Dit is er allemaal te doen op de Internationale Vrouwendag!

Aanstaande zondag 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag! De dag voor de vrouwen is door het hele land te vieren met verschillende evenementen. CG! zette de leukste voor je op een rijtje!

Women’s March

In Amsterdam wordt ten eerste een grote Women’s March gehouden. Met deze march kan iedereen met grote spandoeken en borden meelopen om zo op te komen voor de rechten van de vrouw. De march begint om 12:30 uur op de Dam in Amsterdam. Superleuk om te doen en zo ook nieuwe vrienden te maken! GIRLPOWER!

Check hier het Facebook-event.

Korting

Ook leuk: een aantal winkels hebben speciaal voor deze dag leuke kortingen! Zo kun je bij Douglas 25% korting scoren op grote merken als MAC, NYX en Bobbi Brown. Tijd om al je favorieten voor een kleiner prijsje te shoppen dus.

Benieuwd wat International Women’s Day precies inhoudt? Hier lees je er meer over!

Stedelijk Museum

Ben je meer van de artsy dingen? Dan moet je zeker even een bezoekje aan het Stedelijk Museum brengen. Mama Cash biedt hier namelijk op 7 en 8 maart een podium aan feministische kunstenaars en activisten met het Feminist Festival! Ook worden er workshops, rondleidingen en toespraken gehouden. Benieuwd geworden? Bestel dan hier je kaartje!

Mama Cash organiseert bovendien nog meer evenementen door heel Nederland, check hier of er iets in jouw buurt is.

Schouwburg

Woon je in Utrecht? Dan kun je op zondag een bezoekje brengen aan de Schouwburg. Hier kun je de hele dag onder andere performances en talks bijwonen van inspirerende vrouwen. Je kunt onder de 18 jaar al een kaartje scoren voor €10! Als je ouder dan 18 bent kost entree €15,00. Bestel hier je tickets!

Ook ING en KNVB zetten zich ook in voor vrouwen, check hier wat ze doen!

Freedom festival

In Amstelveen kun je een bezoekje brengen aan het Freedom festival. Er zijn verschillende interactieve workshops en een boel talks die onderwerpen behandelen als seks, ondernemerschap en eentje over borstkanker en hoe je het kunt herkennen.

Check hier het Facebook event.

LEES OOK: 

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen