instagram

Dit is hoe de nieuwe anti-pest functie van Instagram werkt

Als het ergens makkelijk is om te pesten, is het wel op social media. We all know: een (anonieme) haatcomment is zo geplaatst. Om dit tegen te gaan, heeft Instagram een nieuwe functie geïntroduceerd waar we nu dan eindelijk echt gebruik van kunnen maken. Hier lees je hoe het werkt!

Anti-pest functie

Cyberpesten is een gemakkelijke manier om iemand te pesten, omdat het anoniem is. Instagram wil dit tegengaan met hun nieuwe anti-pestfunctie. Eerst dachten we dat de functie bepaalde woorden zou herkennen én er een ‘restrict’-functie zou worden toegevoegd om mensen te muten, maar Insta heeft het voor nu toch bij de restrict- oftewel beperkfunctie gehouden.

Die functie kunnen we nu gebruiken. Instagram heeft zelf een blog geschreven over de nieuwe functie die het cyberpesten moet gaan verminderen. Maar wij leggen je ook graag uit hoe het werkt.

How does it work

Voor sommige mensen is het meteen blokkeren van een persoon net iets too much. Met de restrict-functie kun je vervelende comments wegfilteren zonder de plaatser ervan te blokkeren en dus zonder dat hij of zij dit doorheeft. Als je de comments van een persoon restrict (beperkt), zal de persoon nog steeds jouw profiel kunnen zien en een comment kunnen plaatsen, maar de comments die diegene plaatst zijn alleen door hem of haar zelf te zien en door jezelf als je klikt op ‘view comment’. Je kunt ze wel approven zodat ze zichtbaar zijn voor anderen. Iemand die restricted is, kan ook niet zien wanneer je actief bent op Insta en of je zijn of haar DM’s hebt gelezen. Zijn of haar berichten komen in je verzoeken te staan.

Als je de communicatie van een persoon wil beperken, moet je de comment naar links swipen en dan klikken op het wolkje met het uitroepteken. Hierna kun je kiezen of je die persoon wil blokken of restricten. Beperkte comments kun je verwijderen, toestaan (zodat anderen het zien) of gewoon negeren. Je kunt deze actie ook weer terugdraaien.

Instagram

Wat vind jij van deze anti-pestfunctie? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl.

LEES MEER:

Beeld: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen