Dit is hoe je zo productief mogelijk thuis kunt werken

Nu we thuis zitten, is het heel verleidelijk om de hele dag in je bed te blijven liggen met Netflix. Maar ondanks dat de scholen dicht zijn en je niet meer naar studie hoeft, moeten er natuurlijk wel nog een hoop dingen gebeuren voor school, stage of werk. CG! vertelt je hoe je zo productief mogelijk thuis kunt werken.

Sta vroeg op

We know, dit is echt het laatste wat je van ons wil horen, maar op tijd opstaan is super belangrijk. Vooral als je gewoon thuis moet werken of aan online school doet. Maar ook als je de hele dag eigenlijk niks te doen hebt, is een goed slaapritme heel belangrijk. Probeer minimaal acht uur slaap te pakken, maar ook niet veel meer dan dat.

Ga niet eindeloos uitslapen. Hierdoor leert je biologische klok andere tijden aan dan toen je wel naar school ging. Als scholen of werkplekken weer open gaan, krijg je instant extra moeite met opstaan.

Maak je klaar

Eigenlijk is het de kunst om te doen alsof je gewoon naar school of werk gaat. Zet je wekker op dezelfde tijd, maak een ontbijtje en ga douchen. Kleed je vervolgens aan en doe eventueel een licht make-upje op. Volg gewoon je eigen ochtendroutine zoals je dat altijd doet. Alleen nu neem je plaats achter je eigen bureautje.

Kies een werkplek

Wat je ook gaat doen, het is belangrijk om één vaste werkplek te kiezen. Kies het liefst een bureau met een goede stoel, waar je met een rechte rug en goede houding kunt zitten. Jezelf continue van plek verwisselen is alleen maar vervelend en van het hangen op de bank de hele dag krijg je alleen maar pijn in je rug.

Alles binnen handbereik

Als je eenmaal een werkplek hebt gekozen, zorg er dan voor dat alles binnen handbereik is. Leg de oplader van je laptop of mobiel in de buurt, leg een notitieboekje en een pen neer (altijd fijn om een snelle to-do list op te schrijven) en vergeet ook niet een flesje water! Genoeg drinken op een dag is namelijk erg belangrijk.

Check hier een aantal leuke examen essentials.

Contact

Thuiswerken kan behoorlijk saai en eenzaam worden. App daarom je vriendinnen of collega’s hoe het met ze gaat en hoe zij het thuiswerken ervaren (of nog leuker: Facetime met ze). Als je samen hetzelfde doormaakt voel je je een stuk minder eenzaam, trust us!

Pauzes

Ook als je thuiswerkt moet je pauzes inlassen. Hou bijvoorbeeld de pauze-tijden van jouw school of werk aan. Loop even een rondje, haal een frisse neus, eet wat. Het is niet goed om de hele dag door te werken en geen rust te nemen, hoeveel je ook te doen hebt.

Lees hier de beste do’s en dont’s voor leren!

Beweeg een beetje

Beweging door de dag heen is heel goed. Op school doe je dat al door naar een ander lokaal te lopen als de bel gaat, en op werk als je zin hebt in een kop koffie. Maar thuis is dat natuurlijk niet aan de orde. Probeer daarom om het kwartier even een paar seconden op te staan en je armen en rug te stretchen. Honderd procent dat je aan het einde van de dag geen last hebt van rugpijn!

Ook een goeie: kijk aan het einde van de dag eens op je mobiel hoeveel stappen je die dag hebt gezet. Misschien dat je je rot schrikt omdat je zó weinig hebt gelopen. Dan weet je dat je iets vaker even een rondje moet lopen!

Eindtijd

Je school of werkdag heeft een duidelijke start- en eindtijd. En deze tijden moet je dan ook thuis zien aan te houden. Omdat je bent begonnen op dezelfde tijd, kun je ook stoppen op dezelfde tijd. Het lastige aan thuiswerken is dat je al snel het gevoel hebt dat je het niet afsluit, omdat je al thuis bent.

Probeer daarom school/werk en privé te scheiden door aan het einde van je ‘school/werkdag’ al je spullen op te ruimen en af te sluiten voor die dag. Nu is het tijd om even aan andere dingen te denken en bijvoorbeeld je vriendinnen of oma en opa te Facetimen of eindelijk Netflix te openen en één van deze series uit te proberen!

LEES OOK:

Bron: Beautify

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen