missen

Zonder problemen je les missen doe je zo

Nu de scholen dicht zijn, is dit natuurlijk niet helemaal aan de orde, maar stel je hebt echt een hele belangrijke afspraak waardoor je niet anders kan dan een les moet missen. Hoe kun je dit dan doen zonder achter te raken? CG! geeft je een paar handige tips.

Check het schema in je module-handleiding

Het is heel belangrijk om te weten wanneer de important moments zijn, zoals tentamens of herkansingen, want die kan en wil je echt niet missen. Ben je de week voor je toetsweek bijvoorbeeld afwezig? Zorg dan dat je ervoor wel bij alle colleges bent, zodat je for sure alle stof hebt meegekregen. Begin ook op tijd met leren.

Dit zijn de beste do’s en dont’s voor leren

Zware schoolweek gehad? Dan kun je deze dingen doen!

Laat het je docenten weten

Stuur hem of haar een mail zodra je weet dat je een les niet aanwezig kunt zijn. Vraag dan ook meteen of je een belangrijk moment mist, zoals een tussentijdse toets of bepaalde lesstof die zeker weten terug gaat komen in je tentamen. Nog beter dan mailen? Het face-to-face bespreken. Zo kun je je situatie beter uitleggen, waardoor je op meer begrip kunt rekenen.

Maak je opdrachten op tijd af

Of nog beter: loop voor op je deadlines. Zo voorkom je dat je afwezigheid je een achterstand oplevert en dat je daarna als een bezetene alles weer moet inhalen.

Meer handige tips en tricks om je school schedule te handelen lees je in het nieuwste In Bloom issue! (ook online verkrijgbaar)

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen