solliciteren bijbaantje

Dit zijn de allerbeste bijbaantjes!

In onze wednesday Q&A op Insta Stories werd gevraagd wat de beste bijbaantjes ever zijn. Wij stelden de vraag terug aan jullie en dit heeft geleid tot onze top tien meest gegeven bijbaantjestips van CG! lezeressen!

 

 1. Oppassen

  By far het meest gegeven antwoord! Als je niet van kinderen houdt is dit wel een lastig baantje. Je moet ze natuurlijk kunnen entertainen, maar er ook goed tegen kunnen als ze gaan janken. Misschien heb je geluk en hoef je alleen ‘s nachts langs te komen als ze slapen en de ouders uitgaan, maar je kunt niet altijd zo lucky zijn. Vind je kinderen wel leuk? Dan is er een grote kans dat je al op je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, buurjongens en meisjes of de kinderen van vrienden van je ouders past. Hoewel close by home meestal niet zo goed betaald. Wat kun je wel het beste doen? Meld je aan bij Charly Cares. Een oppas app waarbij ouders makkelijk een oppas kunnen boeken en die een stuk beter verdiend! Je kunt zelf aangeven wanneer je wil en kan werken. En je krijgt binnen vier dagen uitbetaald, chill!

 2.  

 3. Horeca

  Bij een restaurant of andere horeca gelegenheid werken, blijft een ouderwets typisch bijbaantje en dat is niets voor niets zo. In de horeca doe je veel mensenkennis op. Het is vaak gezellig, je hoeft niet vroeg op en het grootste voordeel: je kunt extra bijverdienen door fooi te krijgen! Ga langs bij horecagelegenheden bij jou in de buurt en vraag gewoon of ze nog iemand nodig hebben. Voor je het weet kun jij met een dienblad vol glazen lopen, zonder ze te laten vallen. Krijg je ook nog eens spierballen van, win-win. Kies je voor Mc Donalds? Dan kun je altijd de nieuwste burgers en ijsjes proeven, yummie.

 4.  

 5. De Supermarkt

  Veel jongeren voelen zich tegenwoordig te goed voor de supermarkt omdat ze geen vakken willen vullen, maar dit baantje is super chill! Je hebt flexibele shifts, ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds, waardoor het makkelijk met je schoolrooster te combineren is. Daarnaast lijkt het salaris misschien niet heel hoog, maar je krijgt allerlei toeslagen zoals bijvoorbeeld weekend- en avondtoeslagen, waardoor je salaris ineens een stuk hoger uitvalt. Binnen een supermarkt kun je ook gemakkelijk groeien in functie. Voor je het weet zit je op de kassa en krijg je hierna zelfs meer verantwoordelijkheid. Dat staat later altijd goed op je CV.

 6. Kleding- of schoenenwinkel

  Ga je op vrijdag en zaterdagavond liever stappen met je vrienden dan werken? Kies dan voor een bijbaantje bij een kleding of schoenenwinkel. Lekker overdag in de winkel, weet je precies waar je aan toe bent en je bent altijd op de hoogte van de laatste trends. Grootste voordeel? De personeelskorting!

 7.  

 8. Bijles geven

  Ben jij heel goed in wiskunde, geschiedenis of een ander vak? Help iemand anders dan door bijles te geven. Voor jou is het een appeltje eitje om het uit te leggen en dan verdien je er ook nog eens geld mee. + Extra karmapunten voor het helpen van een student in nood. Vraag het eens na bij je mentor, want deze baantjes kunnen vaak makkelijk via school geregeld worden.

 9.  

 10. Call Center

  Oké, voor dit baantje willen we wel duidelijk maken dat het niet voor iedereen is weggelegd. Je moet uren aan de telefoon kunnen zitten kletsen. Niet bang zijn om vreemden te spreken. Er tegen kunnen dat mensen gemeen tegen je zijn via de telefoon. Overtuigend kunnen verkopen en nog veel meer. Maar, als dit jou perfect in de oren klinkt… Dan kun je bij een call center goed bijverdienen! Bij de meesten filialen krijg je namelijk extra bonussen bij een bepaald aantal verkopen. Wees je er wel van bewust dat jij zo’n irritant persoon wordt die je zelf altijd wegdrukt.

 11.  

 12. Studentaanhuis.nl

  Ben jij heel goed met computers, smartphones, tablets en wifi? Dan is een bijbaantje bij studentaanhuis.nl perfect voor jou! Je helpt mensen bij jou in de buurt met hun problemen en hier krijg je goed voor betaald. Do we need to say more?

 13.  

 14. Housekeeping

  Heb jij altijd al eens ‘roomservice’ willen roepen? Solliciteer dan bij de housekeeping van een hotel. Zeker weten dat jij op maandag de meest juicy verhalen aan je vriendinnen te vertellen hebt! Maar we snappen het ook heel goed als je liever Nutella proeft als bijbaan. Solliciteer dan hier.

 15.  

 16. Indoorspeeltuin

  Bekende indoorspeeltuinen zijn Ballorig en Monkeytown, maar er zijn er vast nog een aantal andere bij je in de buurt. Je hebt hier verschillende werkzaamheden van entertainment tot opruimen, horeca en helpen bij de kinderfeestjes. Je moet wel echt tegen het geschreeuw van al die kinderen kunnen, want er lopen, huppelen, kruipen en rennen er minstens honderd. Maar onze CG! lezeressen vinden het leuk werk, dus jij vast ook wel…

 17.  

 18. Folders lopen

  Hoewel het in onze top tien zit omdat veel lezeressen dit als bijbaantje hebben opgegeven, willen we er ook eerlijk bij zeggen dat ze erbij hebben vermeld dat ze het niet heel leuk vinden… Waarom doen ze het dan toch? Omdat het betaald en het makkelijk te combineren is met school omdat je vaak voor of na schooltijd de folders rond kunt brengen. Kun jij ook die knop omzetten en vind je het leuk om te lopen of fietsen? Zoek dan op Google naar ‘folders lopen’ en je vindt heel veel vacatures.

 
 

LEES OOK:

 

 

Fotografie: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen