Onzeker Unsplash

DKB: ‘Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?’

CG!’s Donna beantwoordt elk issue in ‘Donna Knows Best’ prangende vragen over je body, love life en andere personal issues. Dit keer gaf ze antwoord op de vraag: ‘Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?’

Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?

Oh, how I wish dat ik dat voor je weg kon nemen. Truth is dat ik je (helaas) niet kan helpen om helemaal van je onzekerheid af te komen. Iedereen heeft insecurities, innerlijk en/of uiterlijk, en dat is menselijk. Een voorbeeldje: ik ben onzeker over mijn lach, want ik heb een implantaat (gevallen, would not recommend) en ben altijd bang dat iedereen dat ziet. Maar wat blijkt? Niet dus. Als ik het vertel, moet ik vaak aanwijzen welke het is. En als ze het al zien, is het vaker een constatering dan judgment: o, ze heeft een neptand, maar ook mooi haar. En wat een gezellige kletskous! – En dat terwijl ik juist mijn non-stop geratel aan het overthinken was. Ik ben dus meer dan mijn onzekerheid in mijn hoofd and SO ARE YOU. Wat die onzekerheid ook is.

Check ook: DKB: ‘Hoe leer je van je eigen lichaam te houden?’

Probeer je daar bewust van te zijn. Zelfverzekerd zijn is iets anders dan geen onzekerheden hebben. Het betekent je onzekerheden accepteren en je er niet minder door voelen. Hier zijn een paar tips die je daarbij kunnen helpen:

  • Avoid triggers. Als je weet wat je onzeker maakt, probeer daar dan bij weg te blijven. Voel je je vaak slecht over jezelf na een uur scrollen door je FYP? (Me too, boo.) Unfollow accounts die je onzeker maken en change the algorithm door video’s te kijken waar je wel een goed gevoel van krijgt.
  • Ken je values. Oke, dus misschien ben je geen topatleet, maar wel heel creatief. En zoals jij de lippen van je bestie wel zou willen, of de conditie, heb jij dingen die anderen leuk vinden aan jou. Maar bedenk eens waarom jij je bestie zo waardeert… Let me guess: niet vanwege die lippen of conditie, hè? Eerder omdat ze zo thoughtful en grappig is. Dat is hoe mensen ook naar jou kijken. Je worth wordt niet bepaald door je spiegelbeeld of talent, maar door wie je bént.
  • Negatieve gedachten kun je beaten met mindfulness. Dat helpt o.a. tegen het overthinken en houdt je in het hier en nu, in plaats van in je koppie. Lees er meer over op blz. 38 in het nieuwe Own Your Power Issue!
  • Stap uit je comfort zone. Een theaterworkshop, dansles, bungeejumpen… Het maakt niet uit wat, maar iets doen wat buiten je comfort zone ligt, geeft je bijna altijd een confidence boost.
  • Trick je mind into feeling confident. Dat kan! Rug recht, schouders iets naar achter, borst vooruit, en chin up, princess.

Beeld: Unsplash

WIL JE MEER DONNA KNOWS BEST LEZEN? CHECK DAN PAGINA 40 IN CG!’S OWN YOUR POWER ISSUE!

Cover Hr Kopie 450x580 1 1
NEEM NU EEN ABONNEMENT
KOOP EEN LOS EXEMPLAAR

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen