Van je lichaam houden

DKB: ‘Hoe leer je van je eigen lichaam te houden?’

CG!’s Donna beantwoordt elk issue in ‘Donna Knows Best’ prangende vragen over je body, love life en andere personal issues. Dit keer gaf ze antwoord op de vraag: ‘Hoe leer je van je eigen lichaam houden?’

If only I could make you see yourself the way your loved ones see you. Dat zou dit proces een stuk makkelijker maken. Zij kijken naar jou als geheel, terwijl jij zelf gefocust bent op je ‘imperfecties’. Daarom is het goed om voor de spiegel te benoemen wat je wel mooi vindt. Zo verleg je de focus van het negatieve naar het positieve. En fun fact: de dingen waar jij onzeker over bent, kan een ander juist mooi vinden aan jou. ‘Cause, well, smaken verschillen.

Check ook: lief voor jezelf zijn – zo doe je dat

Moeilijk om mooie dingen aan jezelf te benoemen? No shame in asking bae of je squad. Sure, het gaat om je eigen approval, maar hun mening kan jou wel door een andere bril naar jezelf laten kijken. Zoek je pluspunten ook in je stralende huid, zachte haar, lieve lach of sprankelende ogen. Niet in alleen in de shape van je lichaam. Misschien voelt het eerst onwennig en geloof je die complimenten aan jezelf niet meteen, maar de kracht van herhaling is real.

Also: volg accounts die jou empoweren en unfollow accounts die je onzeker maken. Hang inspirerende quootjes aan je spiegel, maak (mirror) selfies op de dagen dat je je goed voelt, do whatever works for you. Enne… onthoud dat off-days ook oké zijn. Die heeft iedereen. Van je eigen lichaam houden betekent ook onzekerheden accepteren. Het is een proces, maar wel worth the investment!

Check hier 11 queens die afwijken van het ‘perfecte plaatje’ op Instagram and love it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen