#OpaApp

Doe mee met de #OpaApp challenge om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan!

Young Impact is een jongerenbeweging die zich inzet voor anderen om verschil te maken en iets te doen wat écht impact heeft. Nu iedereen in de ban is van het coronavirus en sociale contacten zoveel mogelijk moet vermijden, zijn veel ouderen eenzaam. Daarom heeft Young Impact de challenge #OpaApp gelanceerd waarbij jongeren worden opgeroepen om telefoonnummers van opa en oma’s in groepsapps te delen om zo een massale belactie voor ouderen in gang te zetten. Op deze manier willen ze een positieve draai geven aan deze rumoerige periode. Al 50188 jongeren komen al in actie, jij ook?!

#OpaApp challenge

Het ‘normale’ leven staat momenteel voor veel mensen op z’n kop: scholen zijn gesloten en er wordt gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Toch heeft dit één lichtpuntje; veel jongeren (én volwassenen) houden hierdoor namelijk tijd over. En waarom zouden we deze tijd niet inzetten voor eenzaamheid onder ouderen? Dit is precies wat Young Impact met de #OpaChallenge wilt doen!

#OpaApp

Internationale actie

Samen kunnen we veel meer voor elkaar krijgen dan alleen! Daarom is dit initiatief onderdeel van een internationale actie van NLvoorelkaar.nl, Young Impact en Giveaday.be. Zij stellen hun platformen met meer dan 150.000 vrijwilligers(!) ter beschikking en creëren 10 uitdagingen die burgers moeten helpen in de strijd tegen eenzaamheid.

Doordat er veel vrijwilligersactiviteiten – zoals animatie voor ouderen – zijn geannuleerd, neemt de sociale isolatie onder ouderen steeds verder toe. Wil jij hier verandering in brengen en meedoen aan deze challenge? Here’s how:

  • Maak een #OpaApp groepsapp aan met je vrienden
  • Deel hier allemaal de telefoonnummers van jullie opa’s en/of oma’s in
  • Bel iedere dag een andere opa of oma op
  • Deel je ervaringen met je vrienden in de #OpaApp en natuurlijk op je socials met de #OpaApp
  • En ga na het virus ook regelmatig even op bezoek!

Kleine moeite, groot plezier! Wil je op de hoogte worden gehouden over #OpaApp en Young Impacts? Meld je dan hier aan!

LEES OOK:

Bron en beeld: Young Impact

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen