Edward Herrera

Dove Cameron over Descendants 3, het verlies van Cameron Boyce en falling in love

Toen Dove acht jaar was, besloot ze dat het podium haar calling was. De afgelopen zes jaar heeft ze drie hoofdrollen naast elkaar gespeeld, nam ze haar eerste soloalbum op én is ze happy met haar boyfriend en Descendants co-star Thomas Doherty (check ons interview met Thomas en Cameron hier). Is Dove niet druk bezig met een van haar gazillion projects, dan geeft ze haar 35 miljoen fans een glimpsise into her world. Doves leven lijkt dan ook veel weg te hebben van een real-life sprookje. But she’ll be the first to tell you that not everything is as it seems…

Challange

Toen Dove acht jaar was, besloot ze dat het podium haar calling was. Nadat ze in haar howetown in Washington hoofdrollen scoorde als de jonge Cosette in Les Misérables en Mary in The Secret Garden en deed ze auditie voor de film True Gift. Ze was frontrunner, totdat haar rol naar Heilee Steinfeld ging.

Op haar veertiende verhuisde Dove met haar familie naar Los Angeles, waar ze het showkoor van Burbank High School joinde. Haar tijd op het podium was top, maar off stage? Not so much. Dove maakte weinig vrienden en ze werd het doelwit van de mean girls op school. Een groepje sloot haar op in de kast van de conciërge, een ander groepje gooide scheermesjes naar haar en riep dat ze zelfmoord moest plegen. Zichzelf zijn op de middelbare school was een challenge voor Dove, dus de mogelijkheid om iemand anders te spelen, greep ze met beide handen aan.

Disney

In 2013, toen Dove zeventien was, werd ze gecast als niet één, maar twee characters in Disney’s hitshow Liv & Maddie. En als je dacht dat het spelen van één iconic teen star hard werken was, try playing two.

Hoewel sommige sterren hun Disney days snel weer achter zich (willen) laten, is Dove superdankbaar voor de vier jaar die ze gehad heeft bij de serie. ‘There will never be a day I dont’t miss that show. Ik ben zo dankbaar dat ik daar heb mogen beginnen, met al die true angel humans’, zegt ze over de Liv & Maddie cast.

Edward Herrera

Devastated

Op 6 juli 2019 hoorden Dove en de rest van de Decendants-cast dat co-star Cameron Boyce (20) is overleden aan de gevolgen van epilepsie. Cameron speelde Carlos De Vil, de zoon van Cruella De vil, in de Disney-films.

‘Ik werd wakker in mijn hotelkamer in Londen van mijn telefoon die aan één stuk door afging’, vertelt Dove. ‘Ik werd er een beetje nerveus van, dus ik opende alleen het berichtje van mijn moeder. Ik wist dat zij het meest gentle en duidelijk zou zijn, whatever it was. In het bericht stond wat er gebeurd was. Ik belde meteen Boo Boo (Stewart), die mij al twee keer gebeld had. We huilden zonder iets te zeggen. Als er een woord sterker was dan devastated, zou ik dat gebruiken om de intense pijn die ik voelde te omschrijven.

Whirlwild

Zo snel als het met Doves werk ging, ging het ook met haar liefdesleven. Ze werd stapelverliefd op Thomas Doherty, die Harry Hook speelt in The Decsendants-reeks. ‘Mijn relatie met Thomas is different than anything I’ve ever expiernced with another human from the very first start’, zegt ze. ‘Ik weet dat het cheesy is, maar honestly, vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen, it felt like the earth moved, for both of us.

Twee weken nadat ze elkaar leerden kennen namen ze matching tattoos. En als je dat al als een whirlwild romance vindt klinken, wacht dan maar tot je hoort over de eerste keer dat hij ‘I love you’ dropte: ‘Eén week nadat we elkaar ontmoetten, zei hij dat hij van mij hield. Van dat statement is hij nooit meer afgestapt’, zwijmelt ze.

Ben je benieuwd wat Dove nog meer heeft verteld over mental health, self-care en muziek? Het hele interview met haar kun je lezen op pagina 10 t/m 19 in CG!’s The Love Special #3 die nu in de winkels ligt of lees ‘m hier online.

LEES OOK:

Fotografie: Edward Herrera, Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen