studeren

Easy hacks om je gemiddelde te boosten

Kan jouw gemiddelde wel een een boost gebruiken? Deze healthy habits en toetshacks kunnen jouw gemiddelde – en jouw confidence – flink omhoog halen.

The truth

Here’s the cold, hard truth: een studie vraagt veel meer van je dan de middelbare school en je workload kan soms best intens zijn. Een goede planning, het bijhouden van je opdrachten en alle colleges bijwonen helpt al heel erg, maar misschien heb je meer study hacks nodig. Deze tips en tricks geven je brain een boost en maken je study sessions productiever, waardoor je vol zelfvertrouwen je toetsweek in kunt gaan (of dat nou voor de middelbare school is of je studie!)

Kies een perfecte study spot

Het is superbelangrijk dat je tijdens het leren niet wordt afgeleid én dat je goed licht hebt. Deze combi helpt je in de juiste mindset te komen. Zorg ook voor een opgeruimd bureau! Als je werkplek clean is, is je mind dat ook en kan je informatie beter opslaan.

Get your supply on

Zorg dat je genoeg papier, pennen en notitieboeken bij je hebt. Markeer eventueel tijdens het leren de belangrijkste dingen in een gezellig kleurtje. Houd het gestructureerd en overzichtelijk, zodat je later in één oogopslag de juiste info kan vinden.

Know your stuff

Lees je aantekeningen van de dag nog eens door als je uit school komt. Herhaal, herhaal, herhaal. Suf sometimes, but it works. Zorg dat je alles begrijpt en highlight hier ook weer de belangrijkste dingen. Zo loop je meteen al voor als je straks echt moet leren voor je toetsweek.

Houd je ruimte over in je notitieblok? Op deze leuke manieren kun jij je leuke notitieboekjes vullen.

Test je geheugen

Maak tijdens het leren flashcards; kaartjes met de lesstof. Vraag je ouders, zusje of je bestie je te overhoren (of test jezelf). Heb je een kaartje fout of weet je het niet? Leg deze apart, zodat je die nog eens extra kunt oefenen.

Check hier andere leuke examen essentials!

Meer hacks

Wanna know more? Check deze do’s en dont’s voor leren en studeren. En wist je ook dat muziek je studiehouding stimuleert en dat het een hack is om info beter te onthouden? Vind hier de juiste tracks voordat je aan het blokken begint! En als je aan een nieuwe studie gaat starten op het mbo, hbo of wo, heb je probably ook wat vragen over studiefinanciering. Hier lees je alles what you need to know!

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen