Dat President Trump nogal een onvriendelijk beeld heeft van zijn zuider-buren hoeven we je niet meer te vertellen. De beste man is namelijk al langere tijd bezig om een muur tussen de VS en die van Mexico te bouwen. Een komische kunstenaar heeft iets bedacht waardoor de onvriendelijke muur het verliest van het plezier.

De muur bestaat niet alleen meer uit koper

Jullie herkennen de muur van Mexico vast wel, duisteren koperen pilaren die na de bouw een stevige muur zullen vormen. In het verre verleden (toen je ouders nog tieners waren en erbij liepen als de gasten van Stranger Things) was er ook een muur, die in Berlijn. Gelukkig werd deze afgebroken en iedereen was nog blijer dan dat wij zijn met de Levi’s x Hello Kitty collectie. Die blijdschap heeft meneer Trump niet meegekregen blijkbaar, evenals de struggles en verdriet door de muur. Hij beloofde bij zijn presidentschap een muur, en nu lijkt deze er ook te komen, maar één kunstenaar en een heleboel mensen steken daar een stokje voor. Ze laten zien dat een fysieke muur broederschap niet tegenhoudt.

Iedereen wipt op de grens

Tussen de palen ketst een hele felle roze wip af tegen een donkere kleur en beige zand. Op die wip zitten aan de ene kant Mexicanen en aan de andere kant – op dezelfde wip – Amerikanen. Dit zorgt voor veel plezier, omdat de mensen gewoon naar elkaar kunnen kijken en zwaaien ondanks de grens. Het staat mooi symbool om te laten zien dat wat er aan de ene kant gebeurt, effect heeft op de andere kant. En als we deze filmpjes zien, willen wij ook weer even kind zijn en op de wip springen! Don’t forget to spread some love! <3

LEES OOK

Beeld: Instagram