ongesteld

Er is nu een ongesteldheids-emoji

Je period aankondigen met een emoji? Dat kan vanaf vandaag. Plan International heeft speciaal voor vrouwen en meisjes de ongesteldheids-emoji ontworpen omdat zij de taboe die over menstruatie heerst willen doorbreken.

De ongesteldheids-emoji

Twee jaar geleden is Plan International een campagne begonnen voor een ongesteldheids-emoji en nu is het zover: de bloeddruppel die Plan ontwierp is nu eindelijk beschikbaar op je telefoon!

ongesteldheids-emoji

Ongesteld

Wereldwijd worden er maandelijks 2 miljard vrouwen en meisjes ongesteld en op elke random dag zijn wereldwijd zo’n 800 miljoen meisjes en vrouwen ongesteld. Een doodnormale zaak dus en daarom wil Plan de enorme taboe die heerst rondom menstruatie doorbreken. Deze taboes hebben namelijk enorme invloed op meisjes en vrouwen over de hele wereld. Van hevige schaamtegevoelens tot het niet kunnen gebruiken of krijgen van maandverband/tampons en sanitaire voorzieningen.


Wist je trouwens al de reden waarom je tijdens je menstruatie extra moe bent?  

Wat doet Plan International

Plan International maakt het onderwerp menstruatie bespreekbaar in de gebieden waar zij werken aan water, hygiëne en sanitatie om zo de schaamte weg te nemen. Door onder andere toneelstukken krijgen meisjes, jongens, leraren én ouders voorlichting over menstruatie en hoe je er op een gezonde en juiste manier mee om kan gaan.

De mentruatie-emoji is beschikbaar op iOS 13.2

LEES OOK:

Beeld: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen