Therapie

Everything you need to know voordat je in therapie gaat

Je mentale gezondheid is just as important als je fysieke gezondheid. Dus als we naar de dokter gaan om onze physical health te checken, waarom is naar een psycholoog of psychiater gaan voor je mental health dan zo’n ding? Spoiler: it shouldn’t be!

Veel meer dan quotes op @mytherapistsays zien of horen we niet over wat er in het kamertje bij de pysch besproken wordt. Het kan dus moeilijk zijn om je een voorstelling te maken van therapie. Dit is wat je van tevoren moet weten.

Go for it

‘Het kost tijd en energie. Dat moet je jezelf dus ook echt geven. Ik had vaak geen zin, waardoor ik – achteraf gezien – mezelf niet helemaal openstelde en er dus ook niet volledig voor ging. Zonde, want zoiets halfbakken doen terwijl je een belangrijk einddoel hebt, betekent alleen maar dat je langer bezig bent.’ CG!’s Ivana

Niet zeker of je therapie nodig hebt? Check het hier!

Emo overload

‘Schrik niet van een overload aan emoties en pak een rustmomentje tijdens je sessie. Heb ook geduld, want therapie werkt niet in één keer. Eerst leer je wat er misgaat, dan hoe je triggers kunt herkennen en wat je dan moet doen. Dat is een grote en zware ontwikkeling, maar trust me when I say dat het die moeite wel waard is. Uiteindelijk voel je je light as a feather en een stuk zelfverzekerder.’ – Tessa (21)

Depressieve klachten onder jongeren komen vaker voor dan je misschien denkt

Geduld

‘Het is pretty intense. Als je denkt dat je na vijf gesprekken wel klaar bent en het weer helemaal goed gaat, moet ik je waarschijnlijk teleurstellen. Meestal duurt het weken of zelfs maanden. Lijkt lang, maar geloof me: op een mensenleven is het niet veel.’ – Soraya (23)

True Story: ‘Je kunt depressief zijn EN GELUKKIG, en je kunt suïcidaal zijn EN DOORGAAN MET LEVEN’

No shame

‘Don’t be ashamed! Ik durfde niet het achterste van mijn tong te laten zien tijdens therapie, omdat ik dacht dat mijn gedachten of gevoelens raar waren. Maar echt, psychologen hebben zo veel gezien en gehoord dat ze niets raar vinden. Ze zijn er om jou te helpen en dat kan alleen als jij je psych in je hoofd toelaat.’ – Char (19)

Het hele dossier over therapie lees je op pagina 26 t/m 29 van CosmoGIRL!’s party issue.

Cosmog2006 Lr Preview 1188x1536 1
NEEM EEN ABONNEMENT OP COSMOGIRL!

Bron: CG! issue #6 | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen