geld

Genius ways om major money te besparen tijdens je studie

Tijdens je studie maak je – naast je schoolgeld en je kamer – tons of uitgaven die de zogenaamde ‘best time of your life’ superspicy maken. Deze handige geld guide helpt je money te masteren.

Hoe je tijdens je studie leuke dingen kunt doen zonder lots te spenderen

Je hoeft geen bakken met geld uit te geven om het leuk te hebben!

Frisbee
Trommel je huisgenoten op voor a little sporty fun. Het klinkt misschien supersuf, maar als de jocks in Amerikaanse college movies het leuk kunnen hebben met een frisbee, zal dat wel een reden hebben. Think about it: het is fun, het is gratis en het geeft je sowieso een boost tussen al het leren en huiswerk maken door.

School events
Veel scholen organiseren events die gratis zijn voor studenten of bieden big-ass kortingen voor activiteiten die buiten de school om plaatsvinden. Van festivals tot comedy nights en van workshops tot concerten.

Genius ways om major money te besparen

Al die kleine uitgaven vormen samen toch echt een groot bedrag, Check deze simpele tips om geld te besparen en je spending habits onder controle te houden.

Sla thuis een voorraadje in
Als je lekkere snacks bij je hebt, ben je minder tempted om de hele dag door dingen buiten de deur te kopen. En als je je ouders lief aankijkt, willen zij af en toe misschien ook wel wat extra’s Sultana’s en Liga’s voor je meenemen.

Gebruik de 2-2-2 rule
Elke keer als je in de verleiding komt om meer dan €30 uit te geven, stel jezelf dan de vraag: vind ik dit over twee weken nog steeds leuk? En over twee maanden? En over twee jaar? Als je niet alle drie de vragen met ‘ja’ kan beantwoorden, is het een no-go

Verkoop je boeken
Laat je schoolboeken niet verstoffen als je klaar bent met ze bent, maar verkoop ze door! Op Bol.com kun je heel makkelijk al je tweedehandsboeken doorverkopen. Sommige scholen hebben ook een tweedehandsboekenpagina op Facebook Enne, Marktplaats werkt ook altijd goed!

Meer tips & tricks over het vinden van een leuke bijbaan, geld besparen en fun hebben tijdens je studententijd vind je op pagina 94 t/m 97 in CG!’s Girlpower issue – die nog maar een week in de winkel ligt dus scoor jouw CG! snel! 

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen