Geogre floyd

Gianna (6) herdenkt haar vader George Floyd in deze ontroerende video

De dood van de Amerikaanse George Floyd heeft ontzettend veel los gemaakt in de hele wereld. Overal houden mensen demonstraties en zetten zich in tegen racisme. George overleed door de hardhandigheid van een politieagent, en liet zijn dochter en vrouw achter. Op Instagram dook een ontroerende video op van zijn dochter Gianna van 6 jaar.

Daddy changed the world

In de video zit je Gianna op de schouders van Stephen Jackson (bekende NBA basketballer en goede vriend van George), kijkt ze naar de demonstratie in Minneapolis en zegt met een grote smile op haar face: ‘Daddy changed the world’. De quote gaat nu al rond en omvat precies wat de dood van George in beweging heeft gebracht.

Ook de vrouw van George liet weten hoe ze over de situatie denkt, en sprak hartverscheurend over de situatie: ‘Ik heb niet veel te zeggen, omdat ik er niet echt woorden voor heb. Maar iedereen moet weten dat dit is wat die politie agenten van ons hebben afgenomen. Aan het einde van de dag kunnen zij thuiskomen bij hun familie. Gianna heeft geen vader’, vertelde ze huilend. ‘Hij zal haar nooit zien opgroeien, zien afstuderen, hij zal haar nooit kunnen weggeven bij haar bruiloft.’

Dit is hoe je in actie kan komen tegen racisme!

LEES OOK:

Bron: Seventeen

Beeld: @Chrisstewart_esq_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen