girlpower

Girls support girls: hoe bereik je sisterhood?

We know: real queens zouden each other’s crowns moeten fixen in plaats van met elkaar concurreren. Toch maken we ‘girls support girls’ niet altijd waar. CG! zocht uit hoe we dat kunnen verbeteren, with a little help van Milou Deelen.

‘Het is leuk om elkaar verder te helpen. Dat gevoel van sisterhood is zo fijn’, zegt Milou Deelen, één van de schrijfsters van het boek Krabben – Van vrouw tot vrouw. Maar hoe bereik je dat? Deze tips helpen je op weg.

Drop de vooroordelen

Milou: ‘Als je vooroordelen over vrouwen hebt, ga je vrouwen ook veroordelen.’ Als jij bijvoorbeeld verwacht dat alle meisjes hun okselhaar scheren, is de kans groot dat je raar opkijkt als een girl dat niet doet. Probeer daarom zo min mogelijk expectations te hebben. Niet iedereen is hetzelfde!

Stop met roddelen

Let’s be real, iedereen roddelt weleens. Toch kun je dat beter niet doen, want roddelen zorgt voor een onveilige sfeer. ‘Als je over een ander roddelt, weet je dat het de volgende keer over jou kan gaan,’ legt Milou uit. Leave the gossip for Gossip Girl.

Don’t bring ’em down

Door Insta scrollen, een foto zien van een meisje in bikini en denken: ugh, dat zou ik nóóit posten… Does that sound familiar? Het is eigenlijk een onbewuste, makkelijke manier om jezelf een compliment te geven while bringing someone else down. ‘Nu ik dat niet meer doe en vrije keuzes van vrouwen juist aanmoedig, denk ik leuker over andere vrouwen en ben ik zelf ook vrijer’, zegt Milou. Winning!

Check ook: 20x feministische Instagram accounts om asap te volgen

Geef complimentjes over iemands innerlijk

Meisjes worden van kleins af aan vaak met hun uiterlijk gecomplimenteerd. ‘Wat een leuk jurkje’, of ‘wat zit je haar mooi’, heb je vast weleens gehoord. Lief bedoeld ofc, maar het is ook leuk als iemand je grappig, lief of slim noemt. En dat hoor je dan weer minder vaak. ‘Complimenteer meisjes en vrouwen minder met hun uiterlijk en meer met hun innerlijk’ raadt vrouwencoach Vréneli Stadelmaier in het boek aan.

Kies voor een vrouw

Wil je een tattoo laten zetten of heb je iets nodig? Ga op zoek naar een vrouw die het voor je kan regelen. Volgens Vréneli kiezen we vaak eerst voor een man, omdat we onbewust denken dat zij het beter kunnen. Daardoor moeten vrouwen twee keer zo hard werken voor dezelfde reputatie. Seriously, what?

Lach wat vaker

Weleens een look van een meisje gekregen en gedacht: what did I do? De kans is groot dat zij jou helemaal niet zo raar aankeek. Sterker nog: misschien dacht zij wel hetzelfde over jou. Natuurlijk zorgt een simpele lach niet voor wereldvrede, maar als je af en toe glimlacht naar andere meiden, creëer je wel een positieve vibe. Willen we.

When in doubt, don’t

Het is heel makkelijk om je bestie in een TikTok te taggen en de maker belachelijk te maken in de comments. Jij bent het waarschijnlijk binnen vijf minuten weer vergeten, maar de maker wordt er misschien wel heel onzeker van. Twijfel je of een reactie verkeerd opgevat kan worden? Just don’t comment.

Wees een voorbeeld

Klinkt als een zware taak, but it’s really not. Zit je in de klas en hoor je je besties roddelen? Zeg er wat van. Het voelt misschien vervelend, maar de kans is groot dat je vriendinnen gaan nadenken over hun gedrag als jij aangeeft dat je het niet vindt kunnen. En misschien vindt dat meisje op straat het wel zó leuk dat je naar haar lacht, dat ze het zelf ook vaker gaat doen! Be the change you wanna see.

Meer lezen over sisterhood? Je leest het op pagina 76 en 77 van CG!’s Own Your Power issue!

Cover Hr Kopie 450x580 1 5
LOS KOPEN

Lees ook: 5x boeken voor en door powervrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen