Ellie

Gucci heeft voor het eerst een model met syndroom van Down

Ellie Goldstein is nog maar 18 jaar, maar is nu één klap beroemd geworden. Nog nooit eerder koos Gucci namelijk voor een model met syndroom van Down voor hun campagne.

Ellie Goldstein voor Gucci

Ellie is al drie jaar bezig met haar modellencarrière en poseerde eerder al voor merken als Superdrug en Nike. Inmiddels mag ze ook Gucci aan haar lijstje toevoegen! Ze tekende aan het begin van haar carrière een contract bij Zebedee Management, een modellenbureau dat mensen met een handicap vertegenwoordigt. Toen Gucci samen met Vogue Italia op zoek ging naar ‘onconventionele’ schoonheden op Instagram, sprong Ellie eruit.

Beauty campagne

Ellie staat model voor de nieuwste beauty campagne van Gucci, voor de lancering van een nieuwe mascara. De foto’s kwamen in de Italiaanse Vogue te staan, maar ook op Instagram ontplofte het. Ellie haar foto leverde meer dan 800.000 likes op. Het hoogste aantal likes ever voor het account van Vogue. ‘Ik vond het modellenwerk supertof, en het was fantastisch om zo’n mooie jurk van Gucci te mogen dragen’, vertelde Ellie over de klus.

Syndroom van Down

Er is steeds meer aandacht voor diversiteit en verschillende maten in de modewereld. Toch blijven modellen met een beperking of handicap vaak buiten beeld. Daarom is het dan ook big news dat een groot merk als Gucci nu een model met Down in haar campagne heeft. Maar waarom is dit zulk groot nieuws en niet gewoon een normale zaak? Je ziet bijna nergens modellen met een handicap voorbij komen en daarom geven Gucci en Vogue zeker het goede voorbeeld.

Eerder shinede plussize model Jill ook op de runway van Chanel!

LEES OOK:

Bron: &C, NOSstories

Beeld: Instagram @elliejg16_zeebedeemodel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen