Zit je in een dip? Worry less, live more! Met dit stappenplan haal je alles uit je leven…

Stap A. Schrijf

Waarom zit je niet lekker in je vel? Pak je dagboek of een notebook en begin te schrijven. Als je gevoelens en gedachtes opschrijft en terugleest, kun je die beter analyseren. Misschien zit je er heel erg mee dat het op school niet lekker loopt of vind je dat je je vriendinnen te weinig ziet. Vervolgens kun je daar naar handelen. Maak bijvoorbeeld meer tijd voor huiswerk vrij of plan vaker een afspraak met je vriendin in.

Stap B. Creativiteit

Als je creatief bezig bent, maak je ruimte in je hoofd. Omdat je zo geconcentreerd aan de slag gaat, heb je helemaal geen tijd om aan andere (negatieve) dingen te denken. Probeer daarom zo vaak mogelijk een creatief moment in te lassen. Pak een stapel tijdschriften en maak een moodboard. Of ga met de DIY (check pagina XXX) aan de slag. Natuurlijk kun je ook een mooi verhaal schrijven of nieuwe outfits selecteren.

Stap C. To do-list

Maak elke dag een lijst met de klusjes die je die dag af wilt krijgen. Probeer niet meer dan vijf items op je lijstje te zetten, anders raak je het overzicht kwijt. Probeer zo realistisch mogelijk te blijven. Schrijf alleen de klussen op die je vandaag écht af wilt krijgen. Denk daarbij aan minimaal één huiswerk taak (geschiedenis lezen, wiskunde maken) en één huishoudelijk karwei (bed verschonen, kamer stofzuigen). Maar je kunt ook oma bellen op je lijstje zetten.

Stap D. Happy- list

Schrijf op een papier minimaal 15 kleine dingen waar je gelukkig van wordt. Van je nagels lakken, tot een hoofdstuk uit een nieuw boek lezen of een gezichtsmasker aanbrengen. Deze dingen hoeven niet veel geld of tijd te kosten. Maar het zijn wel net die momentjes waar je happy van wordt.

Stap E. Afstrepen

Nóg fijner dan lijstjes maken: afstrepen! Het geeft een heerlijk gevoel als je een item van je to do-list kunt afstrepen. Heb je jouw lijst van vandaag (met maximaal 5 items) helemaal weg kunnen strepen? Pak dan snel je happy list erbij! Ook daar mag je nu een dingetje van doen en afstrepen. Enjoy!

Stap F. (No) Time

Probeer tijdens je happy momentje de tijd even te vergeten. Als je je heel bewust bent van de tijd geniet je veel minder zorgeloos. Tijdens jouw happy moment of the day, bestaat tijd even niet. Pas als je klaar bent, mag je weer op de klok of telefoon kijken.

Stap G. Verheugen

In deze snelle maatschappij is verheugen er bijna niet meer bij. Wil je nieuwe schoenen kopen? Dan koop je deze meteen online. En dat is eigenlijk zonde. Pak het de volgende keer anders aan; maak een collage van de mooiste schoenen. Beslis welke je gaat kopen en kies daarna een datum wanneer de aankoop plaatsvindt. Je leeft zo naar het moment toe, waardoor je straks alleen maar blijer met de schoenen bent.

Stap H.APPY!