confidence

Handige trucjes voor een confidence boost

Je kweekt zelfvertrouwen niet overnight, maar er zijn wel een paar handige trucjes om je confidence een quick boost te geven.

Draag hakken

Ask any hakkenliefhebber en they’ll tell you dat je je zekerder voelt in heels. Ze verbeteren je houding; je staat meteen een stuk rechter op. Dat straalt niet alleen confidence uit, die confidence straalt ook naar binnen. Is die pijn in je voeten (op z’n tijd) helemaal waard.

Check ook: Dankzij deze TikTok-hacks loop je een stuk comfortabeler op hakken

Neem een houding aan die veel ruimte inneemt

Bijvoorbeeld: op een stoel met één arm casually op de leuning en je benen over elkaar, met je ene enkel op je andere knie. Uit een onderzoek van de Northwestern University blijkt dat je hier een instant power boost van krijgt. Volgens onderzoek van Harvard en de Colombia State University komt dat doordat houdingen die veel ruimte innemen je testosteronniveau verhogen en de aanmaak van het stresshor- moon cortisol verlagen. Result: een ‘I’ve-got-it-all-together-edge’.

Praat positief tegen jezelf

Volgens de docu The Human Brain zeggen we ongeveer 300 tot 1000 woorden tegen onszelf per minuut. De manier waarop je tegen jezelf praat, heeft invloed op je neurobiologische reactie daarop. Dus ook al heb je geen idee wat dat precies betekent, en ook al spreken we die woorden niet allemaal hardop uit, je kunt je voorstellen dat het iets met je brein doet als zelfs maar de helft van al die woorden negatief is. In normaal Nederlands: als je tegen jezelf zegt dat iets een uitdaging is, reageer je daar anders op dan wanneer je jezelf in diezelfde situatie aan- praat dat je het niet kunt.

MEER TIPS LEES JE IN CG!’S GUIDE TO FEELIN’ GOOD AS HELL IN CG!’S NIEUWE ZOMER ISSUE OP PAGINA 18 T/M 21!

Cg0321 Hr 1
SHOP

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen