Monopoly

Hét bordspel van 2019: Feministische Monopoly

Het wereldberoemde bordspel Monopoly komt met een nieuwe versie! In deze feministische versie verdienen vrouwen meer geld dan de mannen. Vrouwen krijgen namelijk meer geld als zij langs ‘start’ komen. Ook krijgen vrouwen aan het begin van het spel 1900 dollar, in plaats van de 1500 dollar die de mannen krijgen.

In het spel investeer je niet alleen in straten en huizen, maar ook in uitvindingen die door vrouwen zijn gemaakt, zoals WiFi en de chocolate chip cookie. We women are smart AF! Het achterliggende idee van de vernieuwde Monopoly versie is om vrouwen een voordeel te geven, die mannen in het ‘echte leven’ hebben. Ook komt er op deze manier meer aandacht voor vrouwelijke uitvinders. Want wist jij dat WiFi dus door een vrouw is uitgevonden? To be honest, we did not.

Mrs. Monopoly

Ook de doos van het spel is veranderd. In plaats van de bekende man met de witte snor en zijn hoge hoed, zien we nu een jonge vrouw; Mrs. Monopoly. Charles Darrow staat bekend als de bedenker van Monopoly, terwijl het idee eigenlijk van zijn vrouw kwam: Lizzy Magie. Darrow verdiende bakken met geld aan het spel en gaf niks aan zijn vrouw. Well, here’s your karma Darrow!

Hypocriet

Het spel ligt nog niet in de winkels, maar er is nu al kritiek op. Zo wordt er gezegd dat vrouwen het spel niet zouden kunnen winnen zonder extra hulp te krijgen. Ook wisten veel mensen niet dat Monopoly eigenlijk bedacht is door een vrouw.

Op Twitter hebben veel mensen kritiek op de nieuwe versie van dit bordspel. Zo willen ze proberen meer awareness te krijgen voor vrouwen die dingen uitvinden, terwijl het spel eigenlijk gewoon gejat is van een vrouwelijke uitvinder.

https://twitter.com/JustfaLurkin/status/1171462490053464065

Wat vind jij van de feministische versie van Monopoly? Zou jij het kopen? Laat het ons weten via Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

Beeld: Hasbro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen