week tegen pesten

Het is deze week de week tegen pesten

23 tot en met 27 september is het de week tegen pesten. Een supergoed initiatief waar jaarlijks zo’n 100 (basis)scholen aan mee doen om zo een fijne en veilige school te creëren. Natuurlijk is het ontzettend belangrijk dat leerlingen, ouders en alle collega’s hierbij betrokken worden. Het thema van dit jaar: wees een held, met elkaar.

Iedereen kan een held zijn

Hoe meer leerlingen het pesten afkeuren, hoe kleiner de kans is dat leerlingen pesten in de klas. Leraren moeten hier wel bij helpen en daarom is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en er bijvoorbeeld teambuilding activiteiten in de klas zijn.
Het onderwerp pesten zal deze week op alle scholen extra belicht worden, way to go!

Lees ook: Instagram gaat pesten tegen met nieuwe functie

 

De oplossing ligt in de groep

Het is belangrijk dat scholen naar het hele plaatje kijken, aangezien pesten vaak een groepsproces is. Meerdere leerlingen kunnen ervoor zorgen dat het pesten doorgaat, maar dus ook juist dat het stopt. Er moet worden geleerd dat anderen ook durven op te komen voor iemand die wordt gepest en dat meedoen met de groep om zelf niet gepest te worden niet altijd de beste manier is om met pestgedrag en pesters om te gaan.

Lees ook: 15 manieren om iemand z’n dag beter te maken

Aandacht voor pesten

Ook bij CosmoGIRL! zullen we deze week extra aandacht besteden aan het onderwerp. Heb jij nog goede tips? Of wil je graag je verhaal (anoniem) delen (zoals Sterre hier gedaan heeft)? Stuur ons dan een DM op Instagram @cosmogirl_nl!

Meer info over deze week vind je op www.weektegenpesten.com

 

LEES OOK:

 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen