loiza naakt peta

HNTM’s Loiza Lamers naakt voor PETA

HNTM’s winnares Loiza poseert samen met het sexy covermodel Benjamin Melzer naakt voor een gloednieuwe PETA-campagne met de bekende insteek ‘ik ga liever naakt dan in bont’.

Loiza

De twee roepen mensen op hun kledingkast te transformeren en bont te houden daar waar het hoort: op dieren. Loiza: ‘Het dragen van de pels van een gemarteld dier dat werd geëlektrocuteerd, geslagen, verdronken of levend gevild is griezelig en wreed. Tegenwoordig zijn er zoveel bontvrije kledingopties beschikbaar dat het gemakkelijk is om in een “killer look” te verschijnen zonder daarvoor dieren te doden.’

Haar campagnepartner Benjamin is het daarmee eens: ‘Bont heeft niets te zoeken in de kledingkast van wie dan ook, en we moedigen medelevende mensen aan om het te laten waar het hoort: op dieren.’

Loiza naakt PETA anitbont

De vreselijke waarheid

Dieren in bontfokkerijen worden opgesloten in krappe, vieze draadstalen kooien zonder eten of schoon water. Terwijl het Nederlandse verbod op bontfokken vanaf 2024 van kracht gaat en Amsterdam Fashion Week bontvrij is, worden in China – ’s werelds grootste bontexporteur – nog steeds miljoenen honden en katten geslagen, opgehangen en levend gevild voor hun vacht, wat vaak wordt voorzien van valse etiketten om de ware afkomst te verhullen en overal in de wereld wordt verkocht. Wilde dieren die voor hun pels worden gevangen in vallen staan erom bekend dat ze hun eigen ledematen afkauwen in een poging te ontsnappen en als ze niet sterven aan bloedverlies, infecties of gangreen, worden ze gewurgd, doodgeslagen of doodgetrapt wanneer de valzetter terugkomt. Ook worden er vaak andere dierenhuiden gebruikt. Gelukkig is Chanel onlangs gestopt met het gebruikt van exotische dierenhuiden.

Bontvrije merken & ontwerpers

Weten welke merken je kunt vertrouwen? Onder andere Bas Kosters, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Calvin Klein, Ralph Lauren, H&M, Inditex (die eigenaar is van Zara), Iris van Herpen, Benetton, Juicy Couture (en nog veel meer!) vermijden bont.’ Is jouw kast al bontvrij? Dan word je van deze tien merken die bont hebben gebanned heel blij!

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Peta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen