roomies

Hospiteren; zo doe je dat!

Spannend, maar ook superleuk; op kamers gaan! Soms is het handiger om een huis te delen, vanwege de kosten en natuurlijk de gezelligheid. Maar hoe weet je nou wie je als huisgenoot moet kiezen?

Zelfkennis

Opposites attract klinkt heel mooi, maar meestal werkt het niet zo. Wie ben jij? Ben je introvert of ben je liefst het hele dag samen met anderen? Moet er een duidelijke verdeling zijn tussen jouw spullen en die van je roomie of is wat van jou is ook van haar? Het is handig dat je weet wat jij prettig vindt en iemand uitkiest die daarin past.

Vrienden?

Je perfecte roomie is toch je BFF? Volgens studentenhuisvesting expert – lang woord, we know – niet. Kijk op de Facebookpagina van jouw school naar kamerzoekende studiegenoten of gewoon schoolgenoten. Zo heb je een beetje overeenkomsten en dat maakt het wel makkelijker. Misschien vinden jullie thriftshoppen wel allebei hartstikke leuk?

Regels samenstellen

Oké, nu heb je je enorm leuke nieuwe roomie gevonden! Gefeliciteerd, maar je bent er nog niet. Het is handig om regels vast te stellen; wie kookt er en wanneer? Hoe doen jullie het met de was? Krijgen de lovers een huissleutel of is het niet de bedoeling dat crushes blijven slapen? Zo hebben jullie een fundering gebouwd en als er een ruzie ontstaat kun je altijd verwijzen naar de afspraken!

De inboedel

Wie neemt wat mee? Regel jij de ijskast of doet je roomie dat? Zorg jij voor de inboedel? Hebben jullie één pannenset of heeft ieder z’n eigen? Het is een beetje onhandig om met drie banken aan te komen en vier stofzuigers. Geldverspilling en onhandig. Spreek van te voren af wat iemand meeneemt of eventueel kan overkopen.

Roomship

Je had misschien een Friends-esque sfeer verwacht in jouw gedeelde huis, maar dat is niet altijd hoe het werkt. Je hoeft geen BFF’s te zijn met je roomies, maar je moet elkaar wel respecteren. Misschien kunnen jullie om het ijs te breken samen beginnen aan een serie?

LEES OOK

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen