Zelfvertrouwen

How to not give a f*ck

Be Like Dua Lipa en don’t give a fuck. Ook al is dat in werkelijkheid moeilijker dan het uit Dua’s gouden keeltje klinkt… Of toch niet? In deze vijf stappen word jij een pro in doen wat jíj wil en waaróm jij dat wil! Check hier hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.

How to not give a f*ck

 

Accepteer

Accepteer dat je het niet altijd iedereen naar de zin kunt maken. Big first step, we know, maar misschien wel de allerbelangrijkste. Als je je er eenmaal van bewust bent dat jij niet overal verantwoordelijk voor kunt zijn, accepteert dat niet iedereen je leuk hoeft te vinden en weet dat het oké is om te doen wat je zelf wil, valt er een last van je schouders.

 

Vertrouw op jezelf

Die ene jas staat bij jou misschien niet hetzelfde, maar wél net zo leuk als bij die influencer. Maar dat zie je niet als je jezelf meet aan (de Insta-versie van) anderen. Er zijn altijd mensen die jij mooier, beter, slimmer of talentvoller vindt dan jezelf. Als je stopt met al die onrealistische vergelijkingen en het jezelf op basis daarvan afkraken, zal je zien dat er ruimte komt voor de dingen die je wel goed of mooi vindt aan jezelf, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. En meer zelfvertrouwen betekent minder f*cks. Want no one is you and that’s your superpower!

Don’t take it personal

Onthoud dat iedereen het leuk vindt om ergens een mening over te hebben en iedereen leuk gevonden wil worden. Dat kan soms – helaas – ten koste gaan van anderen. Vat daarom niet alles persoonlijk op. Als anderen iets niet oké vinden wat jij doet, is dat hun probleem. Long story short: het ene oor in, andere oor uit!

Do it

Draag dat jurkje, match die schoenen bij je oorbellen, knip je haar kort. DO IT! Believe us, het leven is way too short om je druk te maken over de meningen van anderen. Het is heel eng om one of a kind te zijn, maar spread your wings en just be you.

Be proud of yourself

De key voor meer zelfvertrouwen is to be proud of your own journey! Wat voor anybody else een kleine stap lijkt, kan voor jou een hele grote zijn en andersom. Hold on to dat gevoel dat je krijgt als je met een onzichtbare middelvinger naar de buitenwereld doet wat jíj wil, omdát je het wil.

Wil je meer weten over waarom we f*cks geven? Je kunt het lezen in CG!’s Boss Babe issue!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen