Madelaine

Madelaine Petsch: ‘Ik snapte niet waarom mensen mij haatten. Ik speelde alleen maar een personage.’

Als Riverdale’s Cheryl Blossom in je telefoon zou staan als ‘boss bitch’, staat de actrice die haar speelt, Madelaine Petsch, er waarschijnlijk in als ‘bestie’. Madelaine is onze latest covergirl en vertelde ons over pesten, haar dromen achterna gaan en haar rol in Riverdale!

Ze wist precies wat ze wilde

De 25-jarige actrice brengt de series iconic redhead al 4 seizoenen tot leven (en er komt nu een vijfde seizoen!), maar de similarities tussen Madeleine en Cherry Bomb houden ook wel op bij die roodgekleurde lokken.

Iedereen die haar IRL kent, weet dat Madelaine veel eerder een bright, toothy smile zou flashen, dan dat ze Cheryl-style savage AF one-liters dropt. En hoewel Cheryl defs the bully everyone loves to hate is, neemt Madelaine juist veel liever zichzelf in de zeik op haar YouTube-kanaal, in plaats van dat ze anderen belachelijk maakt.

Daarom was zo ook zo verbaasd dat fans hun dislike richting Cheryl afreageerden op haar. ‘Ik was zo overstuur toen ik na de Teen Choice Awards 2017, na het eerste seizoen van Riverdale, online gepest werd’, vertelt ze. ‘Ik dacht: waarom haten mensen mij? I don’t get it. Ik speel alleen maar een personage.’

Performen doet ze overigens al bijna haar hele leven. Voordat de meeste kinderen überhaupt kunnen rennen, was Madelaine al aan het acteren, dansen en zingen. ‘I’m one of the few die voor haar zesde al precies wist wat ze wilde doen’, vertelt ze. ‘Mijn ouders waren heel supportive. En ik vond het echt geweldig om op het podium te staan en verschillende personages tot leven te brengen.’

Weg van het pesten

Madelaines passie voor acteren bloeide pas echt helemaal op toen ze tiener was. En toen moest ze opeens een massive beslissing maken: in haar hometoon, Port Orchard, Washington, blijven wonen of naar LA verhuizen om haar dromen waar te maken. Heel moeilijk was de keuze niet. Ze had stars in her eyes, no doubt, maar de move gaf haar ook some much-needed space van alle pesterijen waar ze op de middelbare school mee te maken had. ‘Ik ben opgegroeid in een klein plaatsje’, legt ze uit. ‘Heel veel mensen maakte mij belachelijk. Ik heb rood haar, mijn ouders zijn Zuid-Afrikaans, ik ben niet gelovig opgevoed, ik ben vegan… Ik had alles tegen. Like, alle dingen die mij uniek maakte, waren dingen waar mensen mij op pakten.’ Madelaine had vooral last van cyberpesten. ‘Ik weet nog dat iemand een vreselijk Facebook of MySpace page had gemaakt over mij en mijn beste vriendin. We schaamden ons zó erg. En dat alles op internet gezegd wordt, maakt het zoveel moeilijker om terug te vechten.’

Maar op weg naar Hollywood besloot Madelaine die pijn achter zich te laten. En met drie banen om alleen haar huur te kunnen betalen, omschrijft ze haar life at the time als ‘the typical actor story.’ Ze was een barista, hostess, en personal assistant. In haar vrije tijd deed ze audities. Ze heeft zelfs overwogen haar haar bruin te verven, in de hoop meer klussen te krijgen. ‘Mijn moeder had echt zoiets van: “Please don’t do that!”‘ Madelaine luisterde.

Riverdale

En toen kreeg ze eindelijk een telefoontje. Of ze voor David Rappaport, de casting director van Riverdale, wilde lezen. Vier maanden later, terwijl ze op haar personal assistent gig was, kreeg ze het telefoontje dat ze rol had gekregen. ‘Ik begon te huilen en te schreeuwen, dus m’n baas kwam kijken wat er aan de hand was. ‘Ik heb de rol’, riep ik. She was like: “You quit?” And I was like: “I quit!”‘ En zo vertrok Madeleine in september 2016 naar Vancouver, om het eerste seizoen van Riverdale op te nemen.

Wil je meer lezen over Madelaine? Zo vertelt ze over de life lessons van Cheryl, seizoen 4 van Riverdale, het missen van Luke Perry en nog veel meer! Je kan het nu nog lezen in de CosmoGIRL! Girl Power Issue. Wees er snel bij, want hij ligt nog maar een paar dagen in de winkel! 

LEES OOK:

Beeld: Instagram @madelame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen