Tampons

In dit land zijn maandverband en tampons nu gratis!

Veel meisjes en vrouwen zijn het er over eens: tampons en maandverband moeten gratis worden! En ondanks dat veel landen hier nog niets mee doen, doet Schotland dit gelukkig wel. Ze delen als sinds 2018 gratis maandverband en tampons uit aan studenten, maar vanaf dit jaar kunnen alle vrouwen in Schotland gratis menstruatieproducten krijgen, heeft het Schotse parlement bepaald.

Te weinig geld

Tampons en maandverband worden vanaf dit jaar in Schotland ook aangeboden in apotheken en sportclubs. Het idee van het nieuwe wetsvoorstel kwam doordat veel vrouwen in Schotland te weinig geld hebben om menstruatieproducten te kopen. Monica Lennon is de powervrouw die deze nieuwe wet heeft voorgesteld. Zij noemt de nieuwe wet een mijlpaal en laat weten dat het niet gaat om luxe-producten en het daarom voor iedereen beschikbaar moeten zijn. De nieuwe wet gaat zo’n 25 miljoen kosten.

Wist je dat er nu ook een ongesteldheids-emoji is? 

Nederland

Niet alleen vrouwen uit Schotland, maar ook in Nederland kunnen soms geen menstruatieproducten kopen. In Nederland is dit zelfs tien procent. Wil jij dat deze wet ook naar Nederland komt? Deel je mening met ons op Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Bron: RTL nieuws | Beeld: GettyImages

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen