vrouwenvoetbal

ING en KNVB zetten zich in voor meiden- en vrouwenvoetbal

Dat voetbal niet alleen een mannensport is weet jij, en weten wij, natuurlijk allang al. Maar toch worden er aan ‘voetbal’ nog te vaak alleen mannen en jongens gelinkt. ING en KNVB willen hier verandering in brengen en zetten zich daarom vól in op de groei van het vrouwen voetbal. Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal.

Voetbal is in 2020 nog steeds niet 100% inclusief

Een recent onderzoek van de KNVB en ING liet zien dat Nederland klaar is voor groei in het vrouwenvoetbal. Zo is 67% van de 16+ Nederlanders het oneens met de stelling: ‘voetbal is een typische mannensport’. Ook vindt meer dan de helft van de ondervraagden uit het onderzoek dat de verdeling tussen mannen- en vrouwenrollen (trainers, bestuurders) bij amateurvoetbalverenigingen meer gelijk moet zijn. Dit is dan ook één van de doelstellingen die de KNVB en ING voor ogen hebben.

Ambassadeur Sarina Wiegman

De bondscoach van de Oranjeleeuwinnen, Sarina Wiegman, is vanaf afgelopen vrijdag 14 februari de ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal. Sarina is voor veel voetballiefhebbers een inspiratiebron en past daarom heel goed bij de ambities en plannen die de KNVB en ING hebben. ‘Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. De volgende stap die we willen zetten, is dat er voor ieder meisje, voor iedere vrouw een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld. En het is supermooi dat ING en de KNVB hier vol op willen inzetten‘, zegt Sarina er zelf over.

Vernieuwde voorwaarde

In augustus 2020 verlengt ING alle sponsorcontracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. De vernieuwde voorwaarde aan amateurclubs waar ING de hoofdsponsor van is, is dat minimaal 25%, van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. Nice!

vrouwenvoetbal

Lees hier alles over de pay gap in het voetbal.

Visie vrouwenvoetbal

De manager vrouwenvoetbal van de KNVB, Kirsten van de Ven, vindt het fantastisch dat ING het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland een warm hart toedraagt en ziet hoe belangrijk het is om op verschillende gebieden door te kunnen ontwikkelen. ‘We willen de komende jaren nog meer en beter passende plekken voor spelers creëren en alles op alles zetten om ook vrouwen aan ons te binden in andere voetbalrollen, bijvoorbeeld als bestuurder, trainer en scheidsrechter. Samen zijn we van plan om mooie stappen te zetten, zodat nog meer meiden en vrouwen, in welke rol dan ook, van ons voetbal gaan genieten. Ideaal om dit met een enthousiaste partner als ING te doen, die dicht bij de clubs staat en al jaren het voetbal ondersteunt’, laat Kirsten weten.

Hoe born to lead is dit?! Voetbal jij zelf ook en ben je het hier helemaal mee eens? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen