Meisje met goede weerstand op het strand

Je weerstand verhogen? Dat doe je zo!

Het is (vooral in deze tijd) muy importante om een goede weerstand te hebben. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat-ie zo hoog en sterk mogelijk wordt, zodat je minder kans loopt om ziek te worden. Maar hoe doe je dat, je weerstand verhogen?

Elke dag wordt ons lichaam blootgesteld aan miljoenen bacteriën, die allemaal verschillende problemen kunnen veroorzaken in ons lichaam. Het is daarom belangrijk dat we onze body gezond houden en we dit soort bacteriën kunnen verslaan. Wanneer je weerstand erg laag is, ben je sneller vatbaar voor ziektes en infecties en dat is wel het laatste waar je op zit te wachten nu het coronavirus everywhere is. Daarom is het belangrijk dat we ons lichaam sterk en gezond houden. Maar hoe doe je dat?

Slaap genoeg

Het is belangrijk dat je lichaam genoeg rust krijgt. Probeer daarom zo’n acht uur slaap per nacht te pakken. Uit onderzoek is gebleken dat zes uur slaap gelijk staat aan helemaal géén slaap! De testpersonen waren de eerste dagen fine, maar na de tiende dag functioneerden ze net zo slecht als een persoon die al twee dagen wakker lag. Check hier onze tips om beter te kunnen slapen.

Vermijd stress

Het vermijden van stress is ook erg belangrijk voor een goede weerstand. Veel stress kan er namelijk voor zorgen dat je de hele nacht wakker ligt door het piekeren.

Check hier 10 mental health tips voor tijdens de lockdown.

Stay fit

Waarschijnlijk heb je het al vaak genoeg gehoord, maar sporten en bewegen is very important voor je lichaam. Je hoeft niet iedere dag een hele zware workout te doen, maar een wandeling door het park of bos is echt goed voor je. Wil je meer doen dan alleen wandelen? Je kunt thuis gemakkelijk een work-out doen. Naast een betere weerstand, krijg je van sporten veel meer energie en word je productiever.

Check hier motiverende fitness accounts om te volgen op IG en YouTube

Eet gezond en drink genoeg water

Goed en gezond eten is key voor een goede weerstand. Let op dat je genoeg vitamines (vooral vitamine C) binnenkrijgt. Deze producten geven je weerstand een enorme boost:

  • Chilipepers
  • Sinaasappels
  • Broccoli
  • Gember
  • Wortels

Ook is het belangrijk dat je genoeg water drinkt om gehydrateerd te blijven.

Hygiëne is the most important thing

Hygiëne is natuurlijk mega belangrijk. Was regelmatig je handen met goede zeep, maar doet dit niet té vaak. Door je handen vaker dan nodig te wassen, kun je namelijk ook goede bacteriën doden. Wist je dat je handen pas goed schoon zijn na twintig seconden handen wassen? Hier vind je leuke liedjes die je kunt zingen om de tijd sneller voorbij te laten gaan!

Bron: Girlscene, GezondNu | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen