weerstand

Je weerstand verhogen? Dat doe je zo!

Het is superbelangrijk om in deze tijd een goede weerstand te hebben! Het is daarom slim om ervoor te zorgen dat ‘ie zo hoog en sterk mogelijk wordt, zodat je minder kans loopt om ziek te worden. Maar hoe doe je dat, je weerstand verhogen?

Slechte weerstand

Elke dag wordt ons lichaam blootgesteld aan miljoenen bacteriën, die allemaal verschillende dingen kunnen veroorzaken in ons lichaam. Het is daarom belangrijk dat we onze body gezond houden en we dit soort bacteriën kunnen verslaan. Wanneer je weerstand erg laag is, ben je sneller vatbaar voor ziektes en infecties en dat is wel het laatste waar je op zit te wachten nu het coronavirus everywhere is. Daarom is het belangrijk dat we ons lichaam sterk en gezond houden. Maar hoe doe je dat?

Slaap genoeg en vermijd stress

Het is belangrijk dat je lichaam genoeg rust krijgt. Probeer daarom zo’n acht uur slaap te pakken. Uit onderzoek is gebleken dat 6 uur slaap gelijk staat aan helemaal géén slaap! De testpersonen waren de eerste dagen fine, maar na de tiende dag functioneerden ze net zo slecht als een persoon die al twee dagen wakker lag!

Het vermijden van stress is ook erg belangrijk. Veel stress kan er namelijk voor zorgen dat je de hele nacht wakker ligt door het piekeren. Check hier onze tips om beter te kunnen slapen.

Stay fit

Waarschijnlijk heb je het al vaak genoeg gehoord, maar sporten/bewegen is heel belangrijk voor je lichaam. Je hoeft niet iedere dag een hele zware fitness work-out te doen, maar een wandeling door het park of bos is al goed genoeg. Wil je meer doen dan alleen wandelen? Thuis kun je ook een prima work-out doen. Besides that krijg je van sporten veel meer energie en word je ook nog eens productiever.

Eet gezond en drink genoeg water

Goed en gezond eten is key voor een goede weerstand. Let op dat je genoeg vitamine (vooral vitamine C) binnenkrijgt. Deze producten geven je weerstand een enorme boost:

  • Chilipepers
  • Sinaasappels
  • Broccoli
  • Gember
  • Wortels

Ook is het belangrijk dat je genoeg water drinkt om gehydrateerd te blijven.

Hygiene is the most important thing

Hygiëne is natuurlijk mega belangrijk. Was regelmatig je handen met goede zeep, maar doet dit niet té vaak. Door je handen vaker te wassen dan nodig is, kun je ook goede bacteriën doden. Wist jij dat je 20 seconden lang je handen moet wassen? Hier vind je leuke liedjes die je kunt zingen om de tijd sneller voorbij te laten gaan!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages
Bron: Girlscene, GezondNu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen