Not Enough (6)

Afgelopen weekend is er geschiedenis geschreven: Kamala Harris is de eerste vrouwelijke vicepresident van de VS

Afgelopen week stond in het teken van de Amerikaanse verkiezingen en dat ging er nogal spannend aan toe. Joe Biden wordt de nieuwe president van Amerika en door deze uitslag wordt de 56-jarige Kamala Harris de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten.

Kamala Harris

Kamala Harris wordt de eerste vrouwelijke vicepresident van de VS, nu Joe Biden na een lange en spannende race, de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Ze is nu nog een senator voor de Amerikaanse staat Californië, maar zodra ze vicepresident is, is ze niet alleen de eerste vrouwelijke vicepresident, maar ook de eerste zwarte vicepresident én de eerste vicepresident met een Aziatische achtergrond. Hieronder zie je een klein fragment van haar speech tijdens de verkiezingen.

Lees ook: powergirl Sohna bedacht een burgerinitiatief om het thema racisme verplicht te behandelen op school

Verkiezingen

Kamala Harris deed zelf ook kort mee aan de verkiezingen, maar ze besloot er al snel mee te stoppen toen ze niet meer tegen de concurrentie op kon met de andere Democratische kandidaten van dat moment. In maart liet ze al weten dat ze achter Biden stond en sindsdien zette ze zich in voor zijn campagne. Haar carrière is erg indrukwekkend, aangezien ze de eerste vrouwelijke officier van justitie was in San Francisco én ze was de eerste vrouwelijke procureur van het Californische openbaar ministerie, een echte girlboss als je het ons vraagt!

Cori Bush

Naast Kamala Harris hebben nog een aantal vrouwen geschiedenis geschreven tijdens de verkiezingen dit jaar. Cori Bush is als eerste zwarte vrouw verkozen om Missouri te vertegenwoordigen tijdens het Amerikaanse Congres. Ze heeft met 85% van de stemmen gewonnen en ze vertelde het volgende: ‘Als de eerste zwarte vrouw en ook de eerste verpleegster en alleenstaande moeder die de eer heeft om Missouri te vertegenwoordigen in het Amerikaanse Congres, wil ik dit zeggen, voor de zwarte vrouwen, de zwarte meisjes, de verpleegsters, de essentiële werkers, de alleenstaande moeders: dit is ons moment.’

Sarah McBride

Sarah McBride is de eerste openlijke transgender senator in het land. Ze won haar senaatrace in Delaware en als ze wordt beëdigd, wordt ze officieel de hoogst verkozen transgender-functionaris in het land!

Lees ook: alle onvrijwillige seks wordt binnenkort strafbaar als verkrachting

Stephanie Byers

Stephanie Byers is lid van de ‘Chickasaw Nation’ en is gekozen voor de functie van staatswetgevende macht in Kansas. Ze is de eerste openlijke transgender wetgever in de staat. Ze is ook lerares en werd in 2018 door het Gay, Lesbian & Straight Education Network uitgeroepen tot opvoeder van het jaar vanwege haar werk als muziekpedagoog.

Wilson-Anton

Wilson-Anton is een voormalig wetgevende assistent en won haar race in het staatshuis in Delaware en werd hiermee de eerste moslim die werd gekozen in de staatswetgever.

LEES OOK:

Bron: Nu.nl, Seventeen | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Your domain name: cosmogirl.nl NOTICE OF TERMINATION OFFER CosmoGIRL! This announcement RUNS OUT ON: Nov 20, 2020! We have actually not obtained a settlement from you. We have actually attempted to contact you but were not able to reach you. Please Check Out: https://bit.ly/2J1wji4 For details and to process a optional payment for solutions. 11202020222724.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen