Apps zen ontspannen

Kan jij wel wat extra ontspanning gebruiken? Deze 5 apps doen wonderen

Dit scenario herken je vast wel: je ligt na een lange dag school of werken eindelijk in je bed, maar je gedachtes maken nog overuren. ‘Heb ik me wel goed genoeg voorbereid voor de presentatie van morgen?’, ‘waar is die gele trui eigenlijk? ‘, ‘hoe goed heb ik dat tentamen van vorige week gedaan?’ Je blijft maar piekeren en ontspannen is bijna onmogelijk.

5x De beste apps voor ontspanning 

Het is in deze bizarre tijd niet zo gek dat je overprikkelt wordt en je je moeilijk kunt ontspannen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor je weer rust kunt vinden. Onder andere door ontspannings- apps. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel apps die je kunt downloaden op je telefoon, maar hoe weet je welke écht nuttig zijn en goed werken? Dankzij de GGZ-appwijzer kun je betrouwbare apps vinden die jou kunnen helpen met verschillende problemen, zoals deze 5 voor ontspanning.

Bekijk ook deze 5 apps voor concentratie

1. Foundations: Formerly Evermind

De eerste app op het lijstje heeft een groot aanbod aan exercises, met als doel beter slapen en positiever in het leven staan. De app doet dit doormiddel van ademhalingsactiviteiten, spierontspanning en mindfulness oefeningen. 

Foundations App
Download hier!

2. Calm

De app Calm is ontzettend populair en heeft zelfs ‘2017 app of the year’ en ‘best of 2018 award winner’ awards gewonnen. Het is een app die je zal helpen met slapen, mediteren en relaxen.  Ook is de app superfijn voor beginners, maar zijn er ook programma’s op te vinden voor ervaren gebruikers. Voor Calm moet je wel betalen. Het kost je maandelijks $10,79 ($12,99).

Calm App
Download hier!

3. Thrive: Mental Wellbeing

Deze app monitort jouw gemoedstoestand en leert je verschillende ontspanningstechnieken als meditatie en het ontspannen van je spieren. Dit allemaal wordt aangeleerd door leuke oefeningen en spelletjes. 

Thrive App
Download hier!

4. Meditation – Sleep sounds, Yoga en Baby relaxation

De vierde app in dit lijstje is speciaal voor mediteren, slapen en yoga. Gebruik één van de 102 sounds en je zult je supersnel helemaal relaxed voelen. Je valt als een blok in slaap of wordt helemaal zen tijdens het mediteren of yogasessie. 

Meditaions Sleep Sounds App
Download hier!

5. Oak – Meditation & Breathing

Oak focust zich op meditatie en de juiste manier van ademhalen vinden. Verschillende oefeningen helpen om weer helemaal tot rust te komen. Daarnaast houdt de app bij hoeveel oefeningen je doet. Je kunt namelijk medailles krijgen voor alles dat je binnen de app doet. Een beloning wanneer je iedere dag een oefening doet!

Oak App
Download hier!

Bron: GGZ-appwijzer | Beeld: Appstore en Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen