Lady Gaga

Lady Gaga vertelt over haar mental health struggles

De queen of pop Lady Gaga is altijd open geweest over haar mental health. Maar tijdens een diepte interview met Oprah Winfrey in de 2020 Vision: Your Life in Focus Tour kregen we veel meer te horen: ze vertelde over haar jeugd en over de aandoening waarmee ze kampt.

Let op: deze tekst gaat over mental illness, verkr*chting en de gevolgen daarvan. Ben je hier gevoelig voor? Lees dan niet verder.

Mentaal trauma

Lady Gaga vertelde tijdens het interview openlijk over haar mentale gezondheid en haar verleden. Op 19-jarige leeftijd heeft ze iets heel heftigs meegemaakt: ze werd namelijk meerdere keren verkr*cht. ‘Ik heb dat trauma nooit verwerkt. Ik had geen hulp, geen therapeut, psychiater of zelfs dokter,’ vertelde ze. Snel na deze traumatische ervaring werd ze bekend en omdat ze zo druk bezig was met haar zangcarrière, stopte ze het weg. Ze vertelde dat ze hierna enorme pijn begon te voelen in haar hele lijf.

Tijdens het interview ging Lady Gaga dieper in op de pijn in haar lijf: ze heeft namelijk een aandoening genaamd Fibromyalgie. Mensen met deze aandoening lijden chronisch aan pijn in hun spieren en bindweefsel. ‘Zelfs nu ik hier zit, heb ik van top tot teen pijn’, vertelde de zangeres. Haar aandoening kon verlicht worden door het te behandelen als mental illness: ze zou de het namelijk hebben opgelopen door de traumatische ervaring. Als het aan Gaga lag, zou er sowieso meer aandacht besteed moeten worden aan mentale gezondheid. We agree!

Documentaire

Wat betreft de toekomstige plannen van Gaga: Oprah Winfrey en Lady Gaga werken samen om een documentaire te maken over mentale gezondheid. De documentaire zal te zien zijn op Apple+! Ook is de zangeres van plan om weer muziek te maken. Dit vertelde ze in de video die ze maakte samen met Nikkie Tutorials.

Bekijk het volledige interview hieronder:

LEES OOK:

Beeld: Instagram @ladygaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen