Films

Leer meer over racisme met deze films, series en docu’s op Netflix

De dood van George Floyd heeft voor een wereldwijde opstand tegen racisme gezorgd. Mensen zijn boos en komen overal ter wereld in actie. Wil je meer weten over racisme en hoe dit effect heeft op mensenlevens? Check dan deze interessante titels over racisme in de wereld. Allemaal te zien op Netflix!

13th [docu]

Als je nog niet zoveel van racisme af weet, is 13th by far de beste docu om te bekijken. Hierin wordt stapje voor stapje uitgelegd wat racisme precies inhoudt en hoe dit zich uit in de wereld.

When They See Us [serie]

Een Netflix-serie waar het pijnlijke en keiharde verhaal wordt verteld over de Central Park Five.

Oprah Winfrey presents: When They See Us Now [talkshow]

In When They See Us Now maak je kennis met de echte jongens uit de waargebeurde serie When They See Us. De acteurs gaan samen met Oprah in gesprek om te praten over hun heftige jeugd. Nog hartverscheurender dan de serie.

Dear White People [serie]

In Dear White People volg je het leven van tieners die te maken krijgen met racisme. Een grappige serie met een serieuze ondertoon.

American Son [film]

De zoon van Kendra is vermist, maar wordt niet helemaal serieus genomen door de politie. Ze moet dealen met onbewuste vooroordelen, verstrengelde perspectieven en een gespannen dynamiek met haar ex-man, terwijl ze maar één ding wil: haar zoon terugvinden.

Hello Privilege, It’s Me, Chelsea [docu]

In deze documentaire leer je alles over white privilege. Chelsey doet er alles aan om erachter te komen wat white privilege inhoudt en wat ze ertegen kan doen.

Dit is hoe je in actie kan komen tegen racisme

Who Killed Malcolm X? [docu]

In deze docu proberen verschillende mensen achter de oorzaak van de dood op Malcolm X te komen. Hij was een Afro-Amerikaanse activist die zich hard inzette tegen racisme.

Explained: The Racial Wealth Gap [1 aflevering]

In deze aflevering van Explained (S1, E20) leer je 16 minuten lang alles over hoe slavernij en eeuwen van ongelijkheid hebben geleid tot de raciale vermogenskloof. De aflevering staat op Netflix, maar kun je ook gewoon in z’n geheel hieronder kijken!

LA 92 [docu]

Deze heftige docu met nog nooit eerder vertoonde beelden is een actuele navertelling van de Rodney King-rechtszaak uit 1992, een uitspraak die leidde tot grote rellen. Disclaimer: de beelden in de documentaire (en trailer) kunnen als schokkend worden ervaren.

LEES OOK:

Bron: @Netflixnl

Beeld: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen