Let it go

Let it go: zó laat je iets los

Out with the old, in with the new! Dit is hét moment om los te laten wat niet leuk was aan 2019, omdat het nieuwe jaar nu is aangebroken. Met deze let it go guide helpen wij je een handje.

1. Well, now you know

Die ene ex, negatieve gedachten over jezelf of de druk om goede cijfers te halen… Dit zijn allemaal dingen die je wel los wilt laten, maar het lukt niet. Laten we dus eerst even uitleggen hoe dat komt, want weten waarom je aan iets vasthoudt is stap één in letting go.

Iets loslaten betekent dat je je gedrag of denkpatroon moet veranderen en verandering vinden we eng. Mensen zijn van nature gewoontedieren. Anders gezegd: we blijven soms te lang hangen in dingen die ons negatieve energie kosten, alleen omdat we eraan gewend zijn.

2. Turn away and slam the door

Maar old ways won’t open new doors. Dus, stap twee: doe die oude deur dicht. Of zoals Elsa zou zeggen: turn away and slam the door. Staat de deur naar je ex op een kiertje, omdat je hem nog volgt op Insta? Ontvolg en blokkeer hem. Door closed ✅.

Handig om te weten: zó kom je over je ex heen.

 

3. The past is in the past

Is de deur dicht? Láát ‘m dan ook dicht. Heb je iets (niet) gedaan waar je spijt van hebt? Baal je van hoe iets is gelopen? Bedenk wat je kunt doen om er iets aan te veranderen en accepteer wat je niet kunt veranderen. Als je je er druk om blijft maken, geef je jezelf geen kans om verder te gaan. Deze vragen helpen je duidelijk te krijgen waar je wel en geen controle over hebt:

  • Kan ik antwoord krijgen op de vragen die door mijn hoofd spoken?
  • Kan ik zelf iets doen om de situatie te veranderen of het probleem op te lossen? Zo ja, wat?
  • Als ik het zelf niet kan, kan ik het dan wel met hulp? Van wie?
  • Is het mijn probleem of trek ik het probleem van iemand anders naar mij toe?
  • Als ik niets doe, wat is dan the worst that can happen en kan ik daarmee leven?

Met deze vragen heb je ook meteen op een rijtje hoe groot het probleem is en wat je er wel en niet aan kunt doen. Nee, je kunt het niet ongedaan maken als je iets stoms hebt gedaan, maar je kunt wel je excuses aanbieden. Het is makkelijker om iets los te laten als je weet dat je hebt gedaan wat je kunt.

Wil je meer tips lezen over loslaten? Ren dan snel naar de winkel voor CG!’s girlpower issue!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen