Geld sparen

Miljonair worden? Dan moet je dit doen!

Je niet druk maken over hoeveel er nog op je bankrekening staat tijdens het shoppen klinkt een beetje als wishfull thinking. Toch kun je, door goed en verstandig met geld om te gaan, al een heel eind komen met deze tips. We moeten ergens beginnen, right?

Elke dag een euro

Financieel adviseur David Bach heeft een super easy way gevonden om miljonair te worden. Hij beweert namelijk dat als je elke dag een paar euro opzij zet, je op je 65e miljonair bent. We horen je nu denken: pff 65?! Dat ben ik nog lang niet! Maar hoe eerder je begint, hoe minder lang je hoeft te sparen. En hoe chill is het om op je oude dag je geen zorgen te maken om geld?

Wat moet je opzij leggen?

Het bedrag dat je dagelijks moet sparen volgens Bach verschilt per leeftijd. Als je 30 bent moet je iedere dag zo’n €6,00 apart leggen en hoe jonger je bent, hoe minder. Als je onder de 20 bent is een bedrag van €1,95 al genoeg om een rich granny te worden. Maar het belangrijkste van allemaal is dat je vooral goed met je geld omgaat. Zo adviseert Bach om je geld te investeren in iets waar je ieder jaar minstens 12% rente van terugkrijgt (verdiep je tegen die tijd bijvoorbeeld eens in aandelen). Begin met een bijbaantje waar je major money mee kunt verdienen.

Tja, geduld moet wel een sterke eigenschap van je zijn, maar houd het doel voor ogen: je pensioen vieren in Gucci!

LEES OOK: 

Beeld: GettyImages | Bron: Beautify

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen