Concentratie

Moeite met concentreren? Deze 5 apps helpen je op weg!

Wie herkent het niet: je hebt een mega lange to-do lijst, maar dan krijg je een appje binnen. ‘Snel kijken kan geen kwaad, toch?’ Maar hey, heb je nou ook een like op Insta van je crush? Oh, en even snel de Snapchat van je BFF openen en kijk nou, er is een nieuwtje over je favoriete serie! …Kortom, in een splitsecond ben je verzonken in alle apps van je telefoon en *poof*, weg is je workflow.

Moeite met concentreren?

Is jouw concentratie ook snel ver te zoeken? Niet gek, want concentreren is best moeilijk these days. Thuis is overal om ons heen afleiding en het lijkt alsof iedereen aandacht van je vraagt. En doen ze dat niet, dan check je even of het klopt dat je écht geen nieuwe melding hebt op TikTok en verdwaal je alsnog in de video’s van anderen. In deze thuiswerksituatie, waar niemand ons streng toespreekt dat we ons mobieltje moeten wegstoppen, komen concentratieproblemen een stuk vaker voor.

De beste concentratie-apps

Gelukkig zijn er allerlei hulptools in de vorm van apps die je helpen bij het trainen van je brein en concentreren. Er zijn 101 apps die je kunnen helpen, maar hoe weet je nou welke betrouwbaar zijn en jou het beste kunnen helpen? GGZ en MIND hebben hier iets op gevonden: de GGZ-appwijzer. Via de appwijzer kun je verschillende apps vinden die jou kunnen helpen met verschillende struggles als angst, slapeloosheid en concentratie. Moeite met concentreren? Dan kun je de volgende 5 apps misschien wel goed gebruiken.

Check ook: Zo blijf je productief tijdens de lockdown

concentratie-app

Peak – Brain Games

De app Peak – Brain Games heeft meer dan 45 spelletjes waarmee je je concentratievermogen verbetert en je brein in shape houdt.

DOWNLOAD HIER

concentratie-app

MyCognition PRO

Deze app heeft een aantal testjes op vijf gebieden. Als je deze elke dag doet, kan je je concentratie en productiviteit verbeteren en stress verlagen. Ook kan je je ontwikkeling in de app zien.

DOWNLOAD HIER!
concentratie-app

Forest: Stay focused

Deze app plant een zaadje, waar langzaam maar zeker een boom uit groeit. Wanneer je de app afsluit om andere dingen te doen op je telefoon, gaat de boom dood. Je moet dus zo lang mogelijk van je telefoon afblijven, als je een bos wil zien ontstaan. Super slim, right? Let op, deze app kost wel €2,29.

DOWNLOAD HIER!

concentratie-app

Total Brain

App numero #4 van ons rijtje helpt bij het begrijpen en trainen van je hersencapaciteiten en het verbeteren van je mental health. ‘Realiseer je innerlijke kracht’ is wat er bij staat. Dat belooft veel goeds!

DOWNLOAD HIER!
concentratie-app

Be Focused – Focus Timer

Uit onderzoek blijkt dat 25 minuten achter elkaar werken het maximaal haalbare is. Deze app sluit daar op aan: na 25 minuten werken hoor je een pingeltje en kan je even pauze nemen.

DOWNLOAD HIER!

Check ook: 10x Mental Health tips voor tijdens de lockdown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen