womensmarch

Nederland heeft een Women’s March

Het jaar 2018 was het jaar van de marches. Gelijkheid tussen iedereen ongeacht gender, sekse, afkomst of nationaliteit was het onderwerp van discussie. Na de #metoo-verhalen werd equality tussen mannen en vrouwen een groter onderwerp. Had je bijvoorbeeld al gezien dat de afgelopen midterms in Amerika compleet in het teken van gelijkheid stonden?

Deze discussie is ook overgeblazen naar ons koude kikkerlandje. Op Facebook kondigde Women’s March Netherlands een Women’s March aan op 9 maart. Hoewel de naam die indruk geeft, is de mars niet alleen voor vrouwen. Het staat voor gelijkheid voor iedereen, dus ook voor de boys. Op de Facebookpagina van de mars staat: ‘Je marcheert voor het recht om jezelf te zijn.’ Cheers to that!

Vrouwendag

Die zaterdag is geen toeval, want op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Zaterdag is dus de perfecte dag voor een vrouwenmars! Dat inclusivity erg important is voor de organisatie, blijkt uit de gebarentolk die erbij is voor doven en slechthorenden die mee willen lopen. Op deze dag worden er namelijk ook verschillende speeches gegeven, door wie en hoe laat is nog niet bekend. Women’s March Netherlands zal ook bij een andere mars aanwezig zijn; De Klimaatmars. Deze mars valt op 10 maart, een dag na de vrouwenmars! Twee weken geleden gingen duizenden scholieren protesteren voor het klimaat. Op die zondag is het dus de beurt aan de rest van Nederland. De mars begint op de Dam in Amsterdam van 12.30 tot 15.00 uur.

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen