Nikkie tutorial

Nikkie Tutorials had heftige mental struggles

We kennen allemaal de vrolijke en gepassioneerde Nikkie Tutorials a.k.a Nikkie de Jager die het heeft geschopt als make-up artist. Maar ze heeft ons ook een andere kant van haar laten zien. Nikkie is eerder in een paar video’s al heel open geweest over wat het overlijden van haar broertje en haar pestverleden met haar hebben gedaan. Deze week uploadde de make-up artist een video met een Halloween thema en terwijl ze bezig is met haar Halloween make-up vertelt ze over haar pestverleden en hoe ze daar suïcidale gedachten door kreeg…

Halloween youtube-serie

Nikkie heeft een week lang de mooiste en engste Halloween looks gemaakt voor Halloween. In de mini YouTube-serie heeft ze onder andere haar moeder opgemaakt, zich verkleed als Demon Bride en mocht ze een scare-actor zijn in Walibi Fright Nights. Afgelopen woensdag kwam de laatste video van de YouTube-serie online. Voor de laatste aflevering wilde ze iets persoonlijks maken en daarom creëerde Nikkie een make-up look die geïnspireerd is op haar grootste angst: de dood. Tijdens het maken van deze look deelde ze haar heftige verhaal met haar volgers…

‘I was so unhappy in life’

In de video laat ze weten wat voor impact haar pestverleden heeft gehad op haar leven. ‘Als kind werd ik altijd gepest omdat ik overgewicht had en ook nog eens de langste was van de hele school. Ik heb het gevoel dat zodra je anders bent als kind, andere kinderen dat oppikken en je dat onder de aandacht brengen bij andere kinderen. Gek genoeg, hoe erg ik ook gepest werd, hield ik ervan om nieuwe vrienden, de grapjas uit te hangen en ik denk dat grappen maken een een deel was van mijn coping maganism om te dealen met dingen of zodat mensen me leuker zouden vinden’, vertelt ze in haar YouTube video.

‘Door al dat pesten werd ik heel erg onzeker en mijn moeder heeft ooit gezegd dat ze me van een happy girl zag veranderen in een sad en onzeker meisje. I was zo unhappy in life en bang. Ik had het gevoel dat ik niet mezelf niet meer kon zijn. En toen kwamen de eerste zelfmoordgedachten. There was this other side of it. Death is so scared to me’.

Net als Nikkie Turtorials deed ook Jesy uit Little Mix een boekje open over zelfmoord.

Mikai

Het broertje van Nikkie, Mikai, overleed vorig jaar op 14-jarige leeftijd aan een agressieve en zeldzame vorm van kanker. Door het overlijden van haar broertje is ze anders gaan kijken naar de dood. Ze ziet nu in dat de dood ook voor rust en vrede kan zorgen. ‘My little brother was suffering so much at the end that death was almost welcome. There’s definitely signs that sometimes he’s around and somehow we know. Sometimes he even let us know.‘ Mede door het overlijden van haar broertje heeft Nikkie geleerd om veel meer te genieten van het leven. Haar familie en vrienden staan op nummer 1 en ze laat vaker haar telefoon liggen.

We raden aan om de volledige video van Nikkie te bekijken. Want het gaat niet alleen over haar verleden, maar ook over hoe jij met je problemen kan dealen, het is namelijk een hele inspirerende video.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @nikkietutorials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen