taboe menstruatie

Onder meiden heerst er een taboe

Er heerst nog een groot taboe op ongesteldheid. Uit onderzoek blijkt nu dat 52% van de ondervraagden tussen de dertien en zeventien jaar oud, nog liever gepest wordt op school dan dat ze het over menstruatie moeten hebben.

Niet gek (of eigenlijk wel!) als we er over nadenken, want 48 procent van de ondervraagden geeft aan nooit een vrouw te zien praten over ongesteldheid, tampons of maandverband op televisie, in films of series. Ook gaf maar 2 procent (!) van de meisjes in die leeftijd aan over menstruatie te praten met haar vader, terwijl 52 procent van de meiden wel met hun moeder over hun period kletsen.

Omdat wij vinden dat menstruatie een doodnormaal onderwerp zou moeten zijn, delen we graag onderstaande #BLOODNORMAL video met jullie:

*over het onderzoek: Libresse ondervroeg in totaal 10.017 vrouwen uit 10 landen naar hun mening over alles wat te maken heeft met menstruatie. Het onderzoek werd in mei 2017 uitgevoerd door Libresse. 10.017 vrouwen uit 10 landen werden gevraagd naar hun mening over alles wat te maken heeft met menstruatie. In totaal deden 1001 Nederlandse mannen en vrouwen tussen de 13 en 50 jaar mee. Bij de selectie van de respondenten is rekening gehouden met een representatieve spreiding wat betreft geslacht, leeftijd en gezinssituatie.

LEES OOK: Sit-up interview met Gigi Hadid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen